DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicinām uz “Rūveniešu tikšanos”

Lai aktivizētu sabiedrību pašiem iesaistīties savas dzīvesvides uzlabošanā, kā arī lai informētu par dažādām līdzdalības aktivitātēm pašvaldībā un smeltos iedvesmu, uzklausot pozitīvās pieredzes stāstus, 4. oktobrī plkst. 18.00 Rūjienas Kultūras centrā aicinām ikvienu Rūjienas apvienības iedzīvotāju uz pirmo “Rūveniešu tikšanos”.  

Rūjiena ir ieguvusi titulu “Baltijas jūras reģiona kultūras pērle 2024”, šī gada laikā iedzīvotājiem īstenojot notikumu programmu ar mērķi veicināt sadarbību un stiprināt kopienu. Plašāk par to var uzzināt šeit: https://www.valmierasnovads.lv/novads/kultura/rujiena-kulturas-perle-2024/. 

Tikšanās laikā Valmieras novada Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Madara Seile un projekta “Baltijas jūras reģiona kultūras pērle” koordinatore Rūjienā Anna Paula Gruzdiņa informēs par titula “Baltijas jūras reģiona kultūras pērle” nozīmi un aktivitātēm, kas līdz šim aizvadītas, un arī par to, kur vēl iedzīvotājiem būs iespējams iesaistīties.  

Lai veicinātu iedzīvotāju sadarbību un vienotu rīcību kopējam mērķim, pašvaldībā ir iespējams veidot iedzīvotāju padomes. Kāda ir padomes loma pašvaldības darbā un cik daudz tā prasa no iedzīvotājiem, ar pieredzi dalīsies Smiltenes novada pašvaldības izpilddirektora vietniece teritorijas pārvaldības un sadarbības jautājumos Evija Zurģe un iedzīvotāju padomes pārstāvis.  

Tikmēr Valmieras novada pašvaldības Attīstības pārvaldes Attīstības nodaļas speciālistes informēs par pašvaldības iniciatīvām sabiedrības iesaistes pasākumu īstenošanā, piemēram, vides akcija "Tavs ieguldījums ainavā” un līdzdalības budžets – ko tas paredz, kādi ir termiņi un kas jāņem vērā, lai sagatavotu projekta pieteikumu. 

Ar savu pozitīvo piemēru par līdzdalības budžeta projektu dalīsies Iveta Auniņa, āra trenažieru Endzeles muižas sporta laukumā idejas autore un projekta virzītāja.  

Noslēgumā, iesaistoties diskusijā, ikvienam būs iespēja ģenerēt idejas un, iespējams, nonākt pie kopīgas idejas līdzdalības budžeta projektam.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI