DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

A. Sprūds ar aizsardzības industrijas uzņēmumiem pārrunā militārās industrijas izstādes Eurosatory rezultātus 

Pirmdien, 1. jūlijā, aizsardzības ministrs Andris Sprūds tikās ar Latvijas aizsardzības industrijas uzņēmumu pārstāvjiem, kas pārstāvēja Latviju Eiropā lielākajā militārās industrijas izstādē Eurosatory 2024 Francijā. 

Tikšanās laikā aizsardzības ministrs ar uzņēmumu pārstāvjiem pārrunāja Eurosatory izstādē gūtās atziņas un ieguvumus, kas saistīti ar Latvijas militārās industrijas attīstību. Tāpat aizsardzības ministrs uzklausīja ieteikumus Latvijas dalības koordinēšanai un sadarbībai turpmākajās izstādēs nākotnē. 

“Kopīgs stends Eiropā lielākajā militārās industrijas izstādē apliecina uzņēmēju, Aizsardzības ministrijas un Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas veiksmīgo sadarbību un dialogu. Esmu tiešām pagodināts, ka Latviju pārstāvēja vēsturiski lielākā delegācija. Tas nozīmē, ka mums ir starptautiski konkurētspējīgi uzņēmumi, kuriem ir vieta Eiropas piegādes ķēdēs, un kopīgā mijiedarbībā varam gan stiprināt mūsu aizsardzības spējas, gan celt mūsu industrijas attīstību,” tiekoties ar industrijas pārstāvjiem sacīja A. Sprūds. 

Jau ziņots, ka šī gada jūnijā Parīzē, Francijā, norosinājās starptautiskā sauszemes un gaisa-sauszemes aizsardzības un drošības izstāde Eurosatory, kurā Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju Latviju nacionālajā paviljonā demonstrēja 12 Latvijas aizsardzības industrijas uzņēmumu produktu piedāvājumus.  

Latviju pārstāvēja tādi 12 uzņēmumi kā BELSS, Brasa Defence Systems, Corporate Solutions, Elektroniskie sakari, Global Wolf Motors, INTERSPIRO, Lightspace Technologies, Roga Agro, Silmor, TAGInn Europe, TETERS, VR Cars un trīs pastāvīgie dalībnieki – FIXAR ARE LLC, EDGE Autonomy un VIC TEC. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI