E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32975
Lasīšanai: 2 minūtes

Kas jādara, lai veiktu izmaiņas būvprojektā

J
jautā:
14. jūnijā, 2024
Normunds

Labdien! Mums ir izstrādāts garāžas rekonstrukcijas projekts, bet, laikam ejot, vienas sienas stāvoklis ir pasliktinājies: to būtu ieteicams nojaukt un uzbūvēt jaunu. Siena ir uz ietves pusi un var apdraudēt gājējus. Kas mums būtu jādara, lai veiktu izmaiņas projektā un saskaņotu sienas nojaukšanu un jaunas sienas izbūvi? 

A
atbild:
03. jūlijā, 2024
Rīgas dome
Pilsētas attīstības departaments

Ja rekonstrukcijas būvprojekts un būvatļauja ir aktīva, tad būvdarbus drīkst veikt atbilstoši būvprojektam. Ja veicamie būvdarbi var skart vai skars ietvi, tad jāvēršas Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamentā, lai saskaņotu ietves norobežošanu u. c. nepieciešamās darbības. Atbilstoši būvniecību reglamentējošo normatīvo aktu prasībām būvdarbu laikā ir pieļaujams veikt arī izmaiņas būvprojektā, apliecinājuma kartē vai paskaidrojuma rakstā, ja tas ir nepieciešams. 

Būvniecības ieceres dokumentos veiktās izmaiņas jāsaskaņo Būvniecības likumā un speciālajos būvnoteikumos noteiktajā kārtībā. 

Lai saņemtu konkrētu atbildi, kā rīkoties šajā situācijā, aicinām LV portāla lasītāju sazināties ar Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamentu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 214 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas