DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Konsulāro amatpersonu mācības par vienotu vīzu izsniegšanas praksi arī turpmāk notiks ar Eiropas Savienības fondu finansiālu atbalstu

Ārlietu ministrija uzsāk jaunu projektu, ar kuru tiks turpināta ilggadējā prakse reizi gadā rīkot reģionālās mācības konsulārajām amatpersonām un lietvežiem, kuri veic vīzu pieteikumu apstrādi un izskatīšanu Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs.

Mācību mērķis ir amatpersonu profesionālās kvalifikācijas paaugstināšana, lai nodrošinātu vienotu Šengenas vīzu izsniegšanas praksi visās Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās, stingri piemērojot Šengenas acquis prasības, novērstu tādu personu ieceļošanu Latvijā, kas varētu apdraudēt valsts drošību vai pārkāpt uzturēšanās noteikumus, vienlaikus atvieglojot vīzu saņemšanu godprātīgiem ieceļotajiem.

Projekta īstenošanas rezultātā tiks sekmēta valsts drošība un novērsti riski, kādus rada nelegālā migrācija.

Projekta Nr. ĀM/RPVP/2024/3 “Latvijas Republikas Konsulāro amatpersonu reģionālo apmācību nodrošināšana par ES vienoto vīzu izsniegšanas politiku atbilstoši Eiropas Vīzu kodeksa prasībām (1.posms)” sākuma datums ir 01.04.2024., bet tas noslēgsies 31.12.2026. Plānots, ka projekta laikā mācībās piedalīsies 121 amatpersona vai lietvedis.

Iepriekš mācības tika līdzfinansētas no Eiropas Savienības Iekšējās drošības fonda līdzekļiem. Jaunajā plānošanas periodā līdzekļi šim mērķim ir atvēlēti no Eiropas Savienības fonda Finansiāla atbalsta instruments robežu pārvaldībai un vīzu politikai.

Projektam piešķirtais finansējums ir 314 00 eiro, no kura Eiropas Savienības fonda finansējums ir 235 500 eiro un valsts budžeta finansējums – 78 500 eiro.

Projekts tiek īstenots Finansiāla atbalsta instrumenta robežu pārvaldībai un vīzu politikai 2021.–2027. gada plānošanas periodā un vadošā iestāde Latvijā ir Iekšlietu ministrija.

Projekta apraksts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI