DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre Luksemburgā apsveic Ukrainu un Moldovu ar oficiālā pievienošanās Eiropas Savienībai procesa sākšanu

2024. gada 25. jūnijā Luksemburgā parlamentārā sekretāre Dace Melbārde piedalījās Eiropas Savienības (ES) Starpvaldību konferencēs ar Ukrainu un Moldovu. D. Melbārde apsveica abas valstis, tām uzsākot oficiālo pievienošanās procesu, kā arī uzteica to līdzšinējo progresu reformu īstenošanā. Viņa arī apliecināja Latvijas atbalstu Ukrainai un Moldovai turpmākajā pievienošanās procesā, uzsverot, ka tā gaita prasīs nopietnu darbu.

Abas Starpvaldību konferences vadīja ES prezidentūras Beļģijas ārlietu ministre Hadža Labiba (Hadja Lahbib). Tajās piedalījās arī ES kaimiņattiecību un paplašināšanās komisārs Olivērs Vārheji (Olivér Várhelyi) un visu ES dalībvalstu pārstāvji. Ukrainu pārstāvēja premjerministra vietniece Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Olha Stefanišina (Olha Stefanishyna), bet Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs (Denys Shmyhal) pievienojās ar uzrunu tiešsaistē. Savukārt Moldovu pārstāvēja premjerministrs Dorins Rečans (Dorin Recean). 

Ar Starpvaldību konferenci jeb Pievienošanās konference tiek atzīmēta oficiālo pievienošanās sarunu sākšana pēc tam, kad ES Padome ir vienbalsīgi apstiprinājusi pievienošanās sarunu ietvaru. Ar Ukrainu un Moldovu pievienošanās sarunu ietvari tika apstiprināti šī gada 21. jūnijā.

Pēc konferencēm Eiropas Komisija veiks turpmākās darbības, lai formāli uzsāktu Ukrainas un Moldovas nacionālā regulējuma atbilstības ES tiesību aktu kopumam izvērtēšanu (acquis screening).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI