DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

EM prezentēs aktualizētās Latvijas darba tirgus prognozes 

Ekonomikas ministrija aktualizējusi Latvijas darba tirgus vidēja un ilgtermiņa prognozes, kas parāda iespējamās darba tirgus attīstības tendences tuvākajos gados un potenciālos riskus, saglabājoties esošajai izglītības sistēmai un izglītības piedāvājuma struktūrai, vienlaikus tās ļauj apsteidzoši paredzēt darba tirgus neatbilstību veidošanos nākotnē. Apzinot problēmas, ministrija izstrādājusi arī priekšlikumus risinājumiem darba tirgus pārkārtojumu realizācijai vidējā termiņā, lai sekmētu stabilu un sabalansētu valsts ekonomisko izaugsmi.  

 Ar darba tirgus prognožu galvenajiem secinājumiem ikvienu interesantu iepazīstināsim šā gada 13. jūnijā diskusijā “Darba tirgus prognozes. Esošā situācija, izaicinājumi, iespējas.” Diskusiju atklās ekonomikas ministrs Viktors Valainis.  

Diskusijā esam aicinājuši piedalīties arī Antu Praņēviču, “Figure Baltic Advisory" valdes locekli un vadošo konsultanti, kura iepazīstinās ar pēdējiem veiktajiem pētījumiem par aktualitātēm darba tirgū 2024. gadā. “Figure Baltic Advisory” ir vadošā darba tirgus pētījumu un konsultāciju kompānija Baltijā. Kopš 2007. gada kompānija veic atalgojuma pētījumus un konsultē uzņēmumus visās Baltijas valstīs. Agrāk “Figure Baltic Advisory” Igaunijā un Latvijā bija pazīstama kā “Fontes”. Lietuvā pētījumi tika veikti ar nosaukumu “Baltic Salary Survey”. 

Diskusijā aicināti piedalīties pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Finanšu ministrijas un citām valsts pārvaldes iestādēm, kā arī Latvijas Bankas, lielākajām augstskolām, uzņēmēju organizācijām un arodbiedrībām.   

Aktualizētās darba tirgus prognozes, tās galvenie secinājumi un preses relīze tiks publicēta ministrijas tīmekļa vietnē š.g. 13. jūnija pēcpusdienā. 

Kā zināms, darba tirgus prognozes Ekonomikas ministrija izstrādā kopš 2008. gada, un tās balstās uz ministrijas izstrādātajiem tautsaimniecības attīstības un demogrāfijas scenārijiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI