DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas dome rīkos jauniešu problemātikai veltītu konferenci 

Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja 22. maijā pirmo reizi rīko konferenci “Pieaugušo neizdarības spogulis”. Konferences gaitā tiks apskatītas divas tēmas: bērnu un jauniešu savstarpējā psiholoģiskā vardarbība izglītības iestādēs un jauna integrētā pakalpojuma nepieciešamība pašvaldībā. 

Konferences laikā tiks atklāta skaudra foto izstāde “Tie jau ir tikai bērni”, kuras autori ir Resiliences centra jaunieši. Viņi piedzīvojuši visa veida vardarbību un par to runā gan caur savām fotogrāfijām, gan ar tām pievienotajiem pieredzes stāstiem. Biedrība "Resiliences centrs" ir organizācija, kas sniedz profesionālu palīdzību bērniem un jauniešiem, kuri palikuši bez pienācīgas ģimenes aprūpes, cietuši no vardarbības un citiem noziegumiem, kā arī jauniešiem ar uzvedības problēmām.  

Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja vietniece Ieva Brante uzsver: “Ir kļūdaini domāt, ka bērnu problemātiskā uzvedība ir tikai galvaspilsētas problēma. Rīga var un grib piedāvāt jaunu integrētu pakalpojumu, kurā būtu ietverta bērna un jaunieša atskurbšana, sociālā rehabilitācija, darbs ar ģimeni vai viņu tuvāko cilvēku loku. Tomēr Rīgas pašvaldība nav noteicēja šajā jautājumā. Tas ir jāskata valsts mērogā. Esam klauvējuši pie valdības durvīm un centušies norādīt uz problēmas esamību un risinājuma vajadzību, tomēr valsts līmenī nav gatavības atzīt jauniešu dzeršanu kā problēmu. Tāpēc ir svarīgi uzturēt tēmas aktualitāti un turpināt strādāt pie šī jautājuma, jo visi labi saprotam, ka tas ir tikai laika jautājums, kad viena krīzes situācija nomaina otru un katra nākamā citu.” 

Konferencē piedalīsies dažādu jomu speciālisti un eksperti no Slimību profilakses un kontroles centra, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Stradiņa Universitātes, Rīgas Pašvaldības policijas, biedrības “Heart to heart”, Latvijas Pašvaldību savienības, SOS Bērnu ciematu asociācijas, Rīgas pašvaldības.      

Konference notiks no pulksten 9.30 līdz 16 Rīgas domes sēžu zālē.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI