DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ar 1. maiju noslēdzies makšķerēšanas liegums no laivām, dienas laikā VVD pārbaudījis 392 makšķerniekus 

FOTO: Freepik

Noslēdzoties makšķerēšanas liegumam no laivām, kanālos un caurtecēs, Valsts vides dienests (VVD) 1. maijā visā Latvijas teritorijā veicis vairākus uzraudzības reidus, kopumā pārbaudot 392 makšķerniekus. Vidzemē konsultēti 2 rūpnieciskās zvejas veicēji, uzsāktas 3 administratīvā pārkāpuma lietvedības par makšķerēšanu bez licences, kā arī makšķerēšanu no tilta. Kurzemes un Zemgales reģionā konstatēti makšķernieki, kas nespēja uzrādīt personu apliecinošu dokumentu, par pārkāpumu izteikts brīdinājums. Savukārt Latgalē uzsāktas 3 administratīvā pārkāpuma lietvedības par makšķerēšanas kartes neesamību un “mazizmēra” līdaku paturēšanu lomā. Kopumā, pārkāpumi, kas atstātu būtisku ietekmi uz zivju resursiem, nav konstatēti.  

Tāpat, šajā dienā reaģēts uz iedzīvotāju sūdzībām par konstatētiem zvejas pārkāpumiem, kā rezultātā Talsu rajona Vēžezerā izņemtas 6 ūdas, viena ūda no Dabaru ezera Cēsu novadā, divi tīkli Ventas upē (vienā no Vecventas attekām) un viens nēģu murds Grīvas upē. 

Maijā turpinās atsevišķi ierobežojumi makšķerēšanai – līdz 15. maijam aizliegts lomā paturēt salates (meža vimbas), bet līdz 31. maijam – zandartus. Savukārt līdz 31. maijam visā Latvijā aizliegta zveja ar zivju murdiem, bet līdz 15. jūnijam aizliegts zvejot jebkādas zivis visās ūdenstilpēs ar zivju tīkliem.  

No 1. maija noteikti šādi liegumi makšķerēt atsevišķās upēs un ezeru daļās:  

  • Lubāna ezerā 100 metru ezerā no Aiviekstes slūžām līdz 15. maijam; 
  • Aiviekste no Vesetas (jaunās gultnes) grīvas augšup pret straumi līdz Aiviekstes HES aizsprostam līdz 31. maijam; 
  • Buļļupe visā garumā līdz 31. maijam; 
  • Daugavā no ietekas Rīgas jūras līcī 6 kilometru posmā augšup pret straumi līdz bijušajam augstsprieguma pārvadam Rīgas pilsētas teritorijā, Loču kanālā visā garumā, Sarkandaugavā visā garumā līdz 31. maijam. 

Saglabājas liegums, no 15. marta līdz 1. jūnijam, iebraukt Papes ezerā ar laivu, kas vienlaikus izslēdz makšķerēšanu no laivas.  

Tāpat līdz 31. maijam turpinās noteiktais makšķerēšanas liegums atsevišķās vietās Lielupes upē un Lielupes baseina apgabalā: 

  • Lielupē no Staļģenes tilta augšup pret straumi līdz Mūsas un Mēmeles satekai lejpus Bauskas pilsdrupām; 
  • Mēmelē no grīvas līdz gājēju tiltam Bauskā; 
  • Mūsā no grīvas līdz tiltam pie autosporta kompleksa; Slocenē (Pulkaine) starp Valguma ezeru un Kaņiera ezeru; 
  • Vecslocenē un Slocenē starp Slokas ezeru un Lielupi.  
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI