DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Pilnveido militāro bāzi “Linezers”

Foto no kreisās: Zemessardzes 1.Rīgas brigādes komandieris, pulkvedis Normunds Baranovs, Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centra būvniecības realizācijas nodaļas vadītāja Kristīna Ansone, tet Valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks, Citrus Solutions izpilddirektors Dāvis Eniks.

Linezerā, Zemessardzes 1.Rīgas brigādes teritorijā, svinīgajā pasākumā, atzīmējot militārās bāzes kontrolpunkta būvniecības noslēgumu pulcējās amatpersonas, Zemessardzes pārstāvji un būvniecības procesa īstenotāju pārstāvji.

Zemessardzes militārās bāzes “Linezers” pilnveides procesā īstenotas kvalitatīvas pārmaiņas, uzlabojot teritorijas ārējo veidolu un labiekārtojot bāzes kontrolpunktu – caurlaides-kontroles posteni. Ap militāro objektu uzstādīts papildus apgaismojums un nepārprotami iezīmētas teritorijas robežas.

“Šis projekts ir rūpīgas plānošanas rezultāts, kur daudz noteica spēja sadarboties un īstenot uzdevumus, kuri atšķiras no ikdienišķas, civilas būvniecības. Esmu gandarīts, ka Zemessardzes 1.Rīgas brigādes štāba, mūsu tuvāko kaimiņu, 13.kājnieku bataljona un citu bāzes teritoriju apdzīvojošo vienību viesus turpmāk iepriecinās moderns bāzes koptēls,” saka pulkvedis Normunds Baranovs, Zemessardzes 1.Rīgas brigādes komandieris.

Šāda bāzes uzlabošana ir ne tikai simbolisks žests, kas apliecina Zemessardzes apņemšanos un spējas stiprināt drošību, bet arī praktisks solis uz priekšu, lai pilnveidotu Daugavas labā krasta militāro bāzi, kurā diendienā satiekas dažādi zemessargi, kuri apgūst jaunas prasmes, iepazīst Zemessardzes ikdienu un piedalās apmācībās.

“Novērtējam iespēju veikt darbus Zemessardzei nozīmīgā objektā, modernizējot infrastruktūru un stiprinot tā drošību, ko Citrus Solutions veica ar augstu atbildības sajūtu. Ik gadu mūsu uzņēmums veic darbus nedaudz vairāk nekā desmit Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs (VAMOIC) projektos (2023.g. – 12; 2024.g. – 12), tā līdzdarbojoties valsts drošības stiprināšanā,” pastāstīja Dāvis Eniks, SIA Citrus Solutions izpilddirektors.

“Kopīgiem spēkiem mēs katru dienu darām Latviju arvien drošāku. Sadarbība, kas izpaužas arī šādos projektos - starp aizsardzības un drošības nozares valsts institūcijām un industrijas uzņēmumiem sniedz papildus iespējas spēcināt Latvijas valsts aizsardzību un pārvarēt izaicinājumus. Pērn Citrus Solutions sasniedza vēsturiski lielāko apgrozījumu, un tas ir sasniegts ar valstiski tik nozīmīgiem projektiem, kas saistīti ar valsts infrastruktūras uzlabošanu un valsts drošību. Tet, kā Citrus Solution mātes uzņēmums, var būt gandarīts par uzņēmuma paveikto – liela daļa no tā realizētajiem projektiem ir tieši vērsti valsts drošības stiprināšanā,” uzsvēra Uldis Tatarčuks, SIA Tet izpilddirektors.

Militārā bāze “Linezers” kļuva par Zemessardzes 1.Rīgas brigādes mājvietu 2018.gada vasarā, veicot uzdevumus aizsardzības resora funkciju nodrošināšanai, attīstot un bruņoto spēku atbalsta bāzes. Kādreizēja stacionāra nekustamo īpašumu Linezera ielā 6 Veselības ministrija (VM) nodeva Aizsardzības ministrijas (AM) iepriekš - pavasarī.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI