DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Ministru prezidente Evika Siliņa vizītē RTU Liepāja pārrunā augstākās izglītības mērķus 

Publicitātes foto

Piektdien, 5. aprīlī, reģionālajā vizītē RTU Liepāja apmeklēja Latvijas Republikas Ministru prezidente Evika Siliņa. Viesus sagaidīja RTU studiju prorektore Elīna Gaile-Sarkane un RTU Liepāja direktore Dace Medne. 

RTU studiju prorektore Elīna Gaile-Sarkane, prezentējot RTU Liepāja mērķus, uzsvēra: «Mūsu mērķis ir kvalitatīvas studijas, saglabāt pedagoģijas izglītību un palielināt STEM studentu skaitu. » 

Latvijas Republikas Ministru prezidente Evika Siliņa akcentēja šobrīd svarīgākos jautājumus – ārvalstu studentu piesaistes palielināšanu, sadarbību ar skolām, domājot par studentu skaita palielināšanu, jo skolēni nelabprāt izvēlas STEAM izglītību, bet uzņēmumiem ir vajadzīgi jaunie speciālisti, kas prot darboties ar jaunām tehnoloģijām, piebilstot, ka RTU uzstādījumi orientē uz mērķi, turklāt svarīga ir fokusa maiņa uz ilgtspēju, lai šodienas skolēniem nākotnē būtu nodrošināts darbs. 

Iepazīstoties ar RTU Liepāja, Ministru prezidente apmeklēja universitātes bibliotēku un logopēdijas centru. Evika Siliņa interesējās par logopēdu apmācības procesu un sarunā ar šīs studiju programmas studenti Annu Elizabeti Ķēniņu pārrunāja logopēda darba specifiku. Savukārt studiju programmas direktore Gundega Tomele atzina: «Bez labām runas prasmēm nav iespējama arī STEM programmu apguve.» 

RTU Liepāja direktore Dace Medne atzīmēja: «Pedagoģijas centrs šobrīd ir lielākais mūsu universitātē. Strādājam pie tā, lai logopēda izglītība būtu pieejama arī maģistra studiju līmenī.» 

RTU Liepāja Studentu padomes priekšsēdētājs Niklāvs Oļševskis pauda: «Gribētu šeit redzēt jaunas tehnoloģijas, un lai attīstās ne tikai STEM.» Studenti viennozīmgi atzina, ka pārmaiņas ir procesā, un ar to gaitu viņi ir apmierināti. 

Liepājas valstpilsētas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš atzina: «Premjeres virziens ir skaidrs un apsveicams, un mūsu jauda ir pietiekama.» 

Rezumējot, ka sarunas dalībnieku redzējums par augstākās izglītības attīstību Liepājā saskan, Evika Siliņa teica: «Mēs no valdības puses domājam, kā attīstīt ekonomiku – būs vajadzīga gan kultūra, gan būs vajadzīgs STEM, un sasaitē ar RTU jums tagad būs biznesa algoritms.» 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI