DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Biedrībām, nodibinājumiem un augstākās izglītības iestādēm NVA piedāvā atbalstu

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina biedrības, nodibinājumus un augstākās izglītības iestādes pieteikties Eiropas Sociālā fonda (ESF) Plus projekta “Pasākumi iekļaujošai nodarbinātībai” pasākuma “Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība” īstenošanai. Tā ir lieliska iespēja biedrībām, nodibinājumiem un augstākās izglītības iestādēm iesaistīt savā darbībā vērtīgus palīgus.

Biedrībās un nodibinājumos, strādājot sabiedrība labā, darbam nepieciešamās iemaņas attīsta NVA reģistrētie jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kā arī NVA reģistrētie klienti ar invaliditāti (bez vecuma ierobežojuma). Savukārt augstākās izglītības iestādēs darbam nepieciešamās iemaņas attīsta NVA reģistrētie klātienes studenti, veicot akadēmisku, pētniecisku vai administratīvu darbu. Viena jaunieša iesaistes ilgums pasākumā ir 6 mēneši, savukārt cilvēka ar invaliditāti iesaistes ilgums ir 12 mēneši.

Pasākuma dalībniekam NVA maksā stipendiju - 15 eiro dienā. Stipendijas apmērs mēnesī tiek aprēķināts atbilstoši nostrādātām dienām. Pasākuma dalībnieks tiek apdrošināts pret nelaimes gadījumiem, NVA apmaksā obligātās veselības pārbaudes un veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensiju apdrošināšanai. Pasākuma dalībniekam tiek nodrošināts arī darba vadītājs, kuram NVA maksā dotāciju – 10 eiro dienā.

Pieteikums pasākuma īstenošanai biedrībām, nodibinājumiem un augstākās izglītības iestādēm jāiesniedz elektroniski, nosūtot to uz NVA oficiālo elektronisko adresi (e-adresi), kas pieejama NVA tīmekļvietnē.

Detalizētāka informācija par ESF Plus projekta “Pasākumi iekļaujošai nodarbinātībai” pasākumu “Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība” un pieteikšanās kārtība izlasāma NVA tīmekļvietnes sadaļā “Darba devējiem”-“Valsts atbalsts nodarbinātībai”-“Darbam nepieciešamo iemaņu attīstība”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI