DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Stājas spēkā spriedums, kurā vērtēta lēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšana 

Senāta Krimināllietu departaments 13.martā atteica ierosināt kasācijas tiesvedību. Atteikuma rezultātā stājās spēkā apgabaltiesas spriedums, ar kuru apsūdzētais atzīts par nevainīgu un attaisnots lēmuma par aizsardzību pret vardarbību nepildīšanā. 

Saskaņā ar Senāta konstatēto apgabaltiesa ir izvērtējusi lietā iegūtos pierādījumus un argumentēti atzinusi, ka apsūdzētais sazinājies ar cietušo, pārkāpjot ar tiesas nolēmumu noteikto aizliegumu, bet to nav darījis ļaunprātīgi. 

Atbilstoši apgabaltiesas secinātajam apsūdzētais nav rīkojies ļaunprātīgā nolūkā, jo ar cietušo sazinājās vienu reizi. Tas tika darīts visnekaitīgākajā veidā, proti, ar vēstuļu starpniecību. Nodotās ziņas saturs nav bijis agresīvs, aizskarošs vai aizvainojošs. Apsūdzētajam nav bijusi vēlme sazināties ar cietušo nolūkā pārkāpt aizliegumu, iebiedēt viņu vai kādā citā veidā aizskart. Apsūdzētais tā rīkojās, lai informētu par automašīnas pārreģistrāciju Ceļu satiksmes drošības direkcijā un cietusī to varētu turpināt izmantot ceļu satiksmē. 

Senāta lēmums. Lieta Nr.SKK-145/2024 (11092024720) 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI