DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. martā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

JSPA aicina pašvaldības piedalīties informatīvā vebinārā “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās”  

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) līdz šī gada aprīļa vidum aicina pašvaldības pieteikt savas komandas Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansētajam projektam “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās”. Lai vairāk izskaidrotu pieteikšanās procesu un ieguvumus dalībai projektā, JSPA aicina pašvaldību speciālistus 15. martā plkst. 11.00 piedalīties informatīvā tiešsaistes seminārā. 

Vebinārā pašvaldībām tiks skaidrots, kā kļūt par projekta sadarbības partneriem, kā veidot pašvaldības komandu dalībai projektā, kā arī informēts par ieguvumiem no dalības projektā un pašvaldību kā sadarbības partneru atbildībām, skaidrojot par plānoto projekta norisi un atbildot uz dalībnieku jautājumiem. 

Apmeklēt vebināru aicināti pašvaldību speciālisti, kas strādā ar projektiem, plāno investīcijas pašvaldībā, darba ar jaunatni veicēji pašvaldībā – izglītības pārvaldes darbinieki, sociālā dienesta pārstāvji, jaunatnes lietu speciālisti, par digitālajiem risinājumiem atbildīgie pašvaldību darbinieki, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas veic darbu ar jaunatni. 

Vebinārs norisināsies piektdien – 15.martā plkst. 11.00-12.00 platformā Zoom. Iepriekšēja reģistrācija iespējama, aizpildot pieteikuma anketu. Tāpat vebināra laikā būs iespējams pievienoties, norādot vārdu, uzvārdu, organizāciju, amatu un e-pasta adresi. Citiem interesentiem vebināra ieraksts pēc tā norises būs pieejams JSPA tīmekļvietnē. Pirms pasākuma pašvaldību speciālisti aicināti uzdot sev interesējošo jautājumu reģistrācijas anketā vai rakstot uz e-pasta adresi laila.abena@jaunatne.gov.lv. 

Par projektu “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās” 

Projektam “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās” pirmā savas komandas pieteikumu ir iesūtījusi šī gada Latvijas jaunatnes galvaspilsēta Līvāni. Kopumā projektā plānots iesaistīt vairāk nekā 10 000 jauniešu no visām Latvijas pašvaldībām, nodrošinot viņiem iespēju ar digitālā darba palīdzību sniegt savu ieguldījumu pašvaldības dzīvē, kā arī pašvaldībai atbalstīt savus jauniešus. Lielākie ieguvēji, piedaloties projektā, būs pašvaldībās dzīvojošie jaunieši, kuriem, izmantojot dažādas 21. gadsimta tehnoloģijas, būs iespēja paplašināt savas zināšanas,  kā arī iesaistīties dažādās aktivitātēs. 

Kā ziņots iepriekš, dalībai projektā var pieteikties novadu pašvaldības, valstspilsētas vai pašvaldību apvienības. Lai pieteiktos, pašvaldībām jāizvirza komanda 6 līdz 8 pārstāvju sastāvā, kuri ikdienā veic darbu ar jauniešiem. Līdz šī gada 15. aprīlim pašvaldības aicinātas aizpildīt pieteikuma veidlapuun nosūtīt to JSPA uz oficiālo e-adresi (90001825883) vai info@jaunatne.gov.lv. 

Ar katru no pašvaldībām tiks slēgts sadarbības līgums. Pēc sadarbības līguma noslēgšanas pašvaldību komandas uzsāks mācības, kas plānotas no šī gada maija līdz jūnija beigām trīs dienu klātienes un divu dienu attālinātās nodarbībās. Mācības notiks piecos plānošanas reģionos, katrai pašvaldību komandai izvēloties sev tuvāko norises vietu. Pēc mācībām pašvaldības izstrādās individuālos plānus digitālajam darbam ar jaunatni, saņemot gan metodoloģisko, gan mentoru atbalstu. Pašvaldību izstrādātie plāni būs jāiesniedz līdz 2024. gada nogalei, lai 2025. gadā projektus realizētu un saņemtu finansējumu.  

Tāpat projekta ietvaros pašvaldībām būs iespēja iegūt finansējumu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju tehniskā aprīkojuma, piemēram, datoru un sakaru līdzekļu iegādei. Projekta ietvaros iegādātais aprīkojums paliks projekta sadarbības partneru īpašumā.  

Projektam “Digitālā darba ar jaunatni sistēmas attīstība pašvaldībās” finansējumu ir piešķīris Eiropas Savienības Atveseļošanas fonds, un kopējais finansējuma apjoms projekta ietvaros darbam ar jaunatni visā Latvijā ir 2,8 milj. eiro. 

Plašāka informācija par projektu: https://www.youtube.com/watch?v=PZqP8t1Qp2g.    

Pieteikšanās pašvaldībām: https://jaunatne.gov.lv/par-agenturu/programmas-projekti/digitala-darba-ar-jaunatni-sistemas-attistiba-pasvaldibas/pasvaldibas-pieteiksanas-dalibai-projekta/. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI