DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Turība šogad turpinās īstenot izglītojošo projektu Mārupes pamatskolā  

Lai veicinātu uzņēmējdarbības izglītību jauniešu vidū, Biznesa augstskola Turība sadarbībā ar Mārupes pamatskolu arī šogad turpinās izglītojošo projektu - nodarbību ciklu, kura ietvaros 5.-9. klases skolēni tiks iepazīstināti ar dažādiem uzņēmējdarbības pamatiem un prasmēm, kas noderēs tālākai karjeras un personības pilnveidei. Pirmās nodarbības, ko vadīs Turības pasniedzēji, savas nozares profesionāļi, jau sāksies šonedēļ, 28. februārī.  

Pagājušajā mācību gadā Turība kopā ar Mārupes pamatskolu uzsāka Latvijā unikālu, pirmo izglītojošo projektu, un, saņemot labas atsauksmes, šis projekts tiks turpināts arī šajā mācību gadā.  

Tāpēc arī šogad Turība turpinās sniegt savas zināšanas jauniešiem, lai iezīmētu kādam ceļu uz uzņēmējdarbību vai savu biznesu. “Esam piesaistījuši labākos no saviem resursiem, lai turpinātu mūsu iesākto ceļu un nodrošinātu, ka jaunietis no piektās līdz devītajai klasei “iziet” cauri piecām ar uzņēmējdarbību saistībām tēmām, un ļoti iespējams, ka tieši šīs tikšanās reizes būs kā rezultāts kādam jaunam uzņēmējam mūsu valstī,” secina šī izglītības sadarbības projekta no augstskolas puses vadītājs, Turības pasniedzējs, SIA “HAVAS Latvija” pasažieru apkalpošanas departamenta un šī uzņēmuma radio vadītājs Kaspars Bernāns. 

Šī mācību gada plāns paredz katrai klasei (no 5. līdz 9. klasei) savu konkrētu tēmu par uzņēmējdarbību. Ar katru klasi 2-3 reizes mācību gada laikā tiksies Biznesa augstskolas Turība pasniedzēji un dažādu nozaru profesionāļi – Kapars Bernāns, Jana Bunkus, Evija Kļave, Ivo Krievs un Zane Driņķe, lai ar skolēniem runātu par to, kā sevi pozicionēt un atrasties darba tirgū, personīgā zīmola veidošanu, stresa vadību un laika plānošanu, kā arī datu drošību un budžetu.  

Šīs sadarbības pilotprojekts notika 2022./2023. mācību gadā, kad skolēniem bija iespēja noklausīties sešus Biznesa augstskolas Turība pasniedzēju iedvesmojošos stāstus un gūt ieskatu uzņēmējdarbības vidē. Kaspars Bernāns atzina: “Iespēja sadarboties ar Mārupes pamatskolu sniedza nenovērtējamu pieredzi un jaunas emocijas, jo darbs ikdienā ar pieaugušiem cilvēkiem un jauniešiem ir kā salīdzināt dienu pret nakti. Kopumā tas ir gan piedzīvojums, gan pārbaudījums pašam sev, tai skaitā, arī savam iekšējam bērnam, kuru ikdienā mēs ārā mēdzam neizlaist.” 

Augstskolas vīzija ir palielināt jauniešu interesi par uzņēmējdarbību, jau integrējot to skolēnu mācību procesā, tādējādi sniedzot pievienoto vērtību standartizētajam mācību saturam ar mērķi palīdzēt Latvijas uzņēmējdarbības videi nākotnē. Skolēniem ir iespēja iesaistīties arī citos Biznesa augstskolas Turība rīkotajos uz biznesa domāšanu vērstos pasākumos kā, piemēram, Uzņēmējdarbības skola, biznesa ideju hakatons “To Be”, apmeklēt dažādas vieslekcijas un izglītojošus pasākumus. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI