DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte aicina uz studiju festivālu “L-Universs", izstādē “Skola” nepiedalīsies

Jau otro gadu LU nepiedalās tradicionālajā izstādē “Skola”, tā vietā 23. un 24. februārī plkst. 9.00–18.00 ikvienu studiju interesentu – skolēnus, skolotājus, vecākus un citus – aicinot uz Latvijā lielāko studiju festivālu “L-Universs”.

Kā lielākā Latvijas augstskola ar plašāko studiju programmu piedāvājumu, LU vēlas sniegt topošajiem studentiem un viņu atbalstītājiem iespējami pilnīgu informāciju un iesaistes iespējas, ko ne vienmēr ļauj izstādes formāts. Teju puse Latvijas studētgribētāju pieteikumu mācībām ir tieši studiju programmās Latvijas Universitātē (LU).* Vienotās pieteikšanās studijām sistēmas statistikas dati portālā Latvija.lv liecina, ka pērn 11 augstskolās tika saņemti vairāk nekā 41 tūkstotis studētgribētāju pieteikumu. No tiem 20 129 jeb teju 49% bija pieteikumi studēt tieši kādā no LU piedāvātajām studiju programmām.

Festivāls “L-Universs” notiks LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, kur izzināt LU daudzveidīgo vairāk nekā 150 studiju programmu piedāvājumu apmeklētāji aicināti bez ieejas maksas.

Pērn festivāls notika pirmo reizi un divu dienu laikā to apmeklēja apmēram 5000 interesentu. Izvērtējot veiksmīgo festivāla norisi un apmeklētāju viedokli, LU lēmusi arī turpmāk  studētgribētājiem un viņu atbalstītājiem piedāvāt plašu, izzinošu festivālu LU Akadēmiskajā centrā, vienlaikus dodot iespēju iepazīt arī moderno studiju vidi.

Festivālā “L-Universs” apmeklētājiem būs iespēja iepazīt studiju iespējas īpašās dabaszinātnēm, humanitārajām zinātnēm, sociālajām zinātnēm un medicīnas un veselības zinātnēm veltītās zonās dažādos LU Zinātņu mājas stāvos. Interesenti varēs iemēģināt roku savā nākotnes profesijā dažādos laboratorijas darbos, situāciju izspēlēs, viktorīnās un interaktīvos testos. Apmeklētāji, kuriem studiju virziena izvēle, iespējams, vēl ir liels nezināmais, varēs tikties ar LU Karjeras centra karjeras konsultantu. LU Studentu padome iepazīstinās ar aizraujošo studentu sabiedrisko dzīvi. No “pirmajām rokām” jeb pašiem dalībniekiem varēs uzzināt par ārpusstudiju aktivitātēm, kurās var iesaistīties studenti - amatiermāksla, sports, tematiskie klubi u.c. Ārpusstudiju iespēju zonā apmeklētājus gaidīs Radio NABA, LU Kultūras centra, LU Muzeja un LU Sporta centra pārstāvji. Festivālā īpaši gaidīta arī Ukrainas kopiena, kurus uzņems un ar īpašām aktivitātēm nodarbinās LU strādājošie ukraiņu zinātnieki.

Informatīvajos stendos ēkas 2. stāvā varēs iepazīties ar uzņemšanas kārtību LU, starptautiskās mobilitātes iespējām un to, kādas studiju iespējas piedāvā LU filiālēs Bauskā, Cēsīs, Jēkabpilī, Kuldīgā, Madonā un Tukumā. Pedagogi un skolēnu vecāki varēs izpētīt universitātes piedāvātās mūžizglītības iespējas kultūras, personības pilnveides, uzņēmējdarbības, tehnoloģiju, valodu, veselības, sporta, darba aizsardzības un īpaši pedagoģijas jomā. LU Biznesa inkubatora eksperti palīdzēs saprast, kā uzsākt savu biznesu un pelnīt jau studiju laikā, savukārt LU Inovāciju centrs demonstrēs novatoriskus risinājumus, kas tiek pielietoti izglītības procesos. Plašu informāciju par piedāvātajām iespējām sniegs arī LU Bibliotēka, LU Fonds, LU Dienesta viesnīcu speciālisti un citi universitātes pārstāvji.

Abas festivāla norises dienas apmeklētāji aicināti doties īpašās ekskursijās, iepazīstot LU Akadēmisko centru - vienu no modernākajiem studiju un pētniecības centriem visā Ziemeļeiropā, kā arī iesaistīties sociālo mediju aktivitātēs un izmēģināt virtuālo realitāti.

Piektdien, 23. februārī plkst. 12.00 sešām skolām no visas Latvijas par iepriekšējā gadā doto ieguldījumu LU studentu saimes papildināšanā tiks pasniegta LU Skolu balva. 45 citām Latvijas skolām par sekmīgu skolēnu sagatavošanu studijām augstākās izglītības iestādē tiks pasniegti pateicības raksti. Balvu pasniegšanas ceremoniju bagātinās īpaša erudīcijas spēle skolēniem un skolotājiem. Ceremoniju noslēgs Latvijā pazīstamā mūziķa RAUM koncerts. Tāpat visas dienas garumā LU Zinātņu mājas 8. stāvā darbosies Skolotāju laundžs - īpaša zona tikai skolotājiem, kur atvilkt elpu pie kafijas tases un ieklausīties LU pedagoģijas un psiholoģijas ekspertu padomos.

Festivālam turpinoties arī sestdien, 24. februārī, apmeklētājus ar uzstāšanos priecēs dziedātāja Patrisha.

”L-Universs” būs visaptverošs, spožs un daudzveidīgs – gluži kā visums virs mūsu galvām, kam nav ne gala, ne robežu. Festivāla programma ir pieejama mājaslapā www.luniverss.lu.lv un tā pastāvīgi tiek papildināta līdz pat festivāla sākumam. Universitāte aicina plānot ierašanos pēc iespējas videi draudzīgi – ar sabiedrisko transportu vai kājām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI