DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Informācija par Rīgas sabiedriskā transporta kustību reāllaikā pieejama “Rīgas satiksmes” tīmekļvietnē

“Rīgas satiksme” ir veikusi uzlabošanas darbus kopējā transportlīdzekļu informācijas sistēmā, kā rezultātā ir ieviesta sistēma, kas nodrošina informācijas attēlošanu par sabiedriskā transporta pienākšanas un atiešanas laikiem tiešsaistē. Patlaban informācija pieejama lielākajā daļā pieturvietu, kur informāciju var apskatīt skenējot kvadrātkodu, kas izvietots uz kustības saraksta. Transporta pienākšanas laikus tiešsaistē var apskatīt arī uzņēmuma tīmekļa vietnē www.rigassatiksme.lv sadaļā – Maršruti un laiki. Tuvākajā laikā šāda informācija būs pieejama arī Koda biļetes lietotnē.  

Tiešsaistes pienākšanas laikus pieturvietā var redzēt noskenējot savā viedtālrunī kvadrātkodu, kurš izvietots uz pieturvietas kustības saraksta. Tādējādi telefons kalpo par sava veida tablo. Tāpat tiešsaistes informāciju par transporta pienākšanas laikiem var uzzināt “Rīgas satiksmes” tīmekļa vietnē www.rigassatiksme.lv sadaļā – Maršruti un laiki. Minētajā sadaļā var apskatīt ar visu transporta līdzekļu reāllaika karti uzzināt pēc cik ilga laika transports pienāks konkrētā pieturvietā, kā arī saplānot maršrutu.

Darbs pie jaunās sistēmas ieviešanas turpinās un ikdienu tiek veikti dažādi uzlabojumi. Kopumā sistēma strādā veiksmīgi, taču jauno sistēmu uzsākot lietot plašākam interesentu skaitam var tikt novērotas nepilnības. “Rīgas satiksme” aicina pasažierus, pamanot kādas nepilnības, ziņot par tām, rakstot uz e-pastu: tablo@rigassatiksme.lv.

Līdz ar jaunās sistēmas ieviešanu, atsevišķi pieturvietās izvietotie ekrāni, kuru izvietošana veikta 2013. gadā ir tehnoloģiski novecojuši un diemžēl neatbalsta tiešsaistes datu atspoguļojumu. Lai nodrošinātu tiešsaistes datus pieturvietās tos plānots aizstāt ar moderniem ePaper tehnoloģijas energoefektīviem ekrāniem, kas atspoguļos reālā laika transporta kustības informāciju, kā arī  citu aktuālo informāciju no “Rīgas satiksmes”.

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos “twitter”, “facebook”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI