DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

IDB ierosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts robežsardzes koledžas kadetu par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu

Iekšējās drošības birojs (IDB) Austrumlatgales prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts robežsardzes koledžas kadetu par huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu kādai privātpersonai.

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka Valsts robežsardzes koledžas kadets ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika veica huligānismu – atrodoties publiskā pasākumā, amatpersona traucēja sabiedrisko mieru un vērsās pret kādu privātpersonu, kurai izdarīja vairākus sitienus pa ķermeni, tādējādi nodarot vidēja smaguma miesas bojājumus.

Valsts robežsardzes koledžas amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par Valsts robežsardzes koledžas amatpersonas izdarīto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 231. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – huligānismu, kas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2023. gadā kompetences ietvaros uzsāka 50 kriminālprocesus un kopumā veica pirmstiesas izmeklēšanu 142 kriminālprocesos. Aizvadītajā gadā Iekšējās drošības birojs prokuratūrai nosūtījis 48 kriminālprocesus kriminālvajāšanas uzsākšanai par 98 noziedzīgiem nodarījumiem pret 72 personām – 56 Iekšlietu ministrijas padotības un pašvaldības policijas iestāžu amatpersonām un darbiniekiem, kā arī 16 fiziskām personām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI