DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Būtiskākais EP 12.–16. februārī: pārtikas atkritumi, rotaļlietu drošība, migrācija

ECB/Lagarde. Ekonomikas un monetārās komitejas locekļi diskutēs ar Eiropas Centrālās bankas prezidenti Kristīni Lagardu par tēmu "Eiro pēc 25 gadiem: kāda būs Eiropas Monetārās savienības (EMS) nākotne?”. Tiešraide ceturtdien no 10.00 šeit.

Tekstilizstrādājumi un pārtikas atkritumi. Vides komiteja balsos par ES noteikumu par atkritumiem atjaunināšanu, galveno uzmanību pievēršot divām resursietilpīgām nozarēm - tekstilrūpniecībai un pārtikas rūpniecībai. Tekstilizstrādājumu jomā likumprojektā atbalstīti pasākumi atkritumu dalītai vākšanai, šķirošanai, atkārtotai izmantošanai un otrreizējai pārstrādei, kā arī ieviestas ražotāja paplašinātas atbildības sistēmas, lai pieprasītu modes zīmoliem un tekstilizstrādājumu ražotājiem maksāt nodevas, kas finansētu vietējo atkritumu savākšanu. Attiecībā uz pārtiku priekšlikumā noteikti obligāti valsts mērķi pārtikas atkritumu samazināšanai. Tiešraide trešdien no 10:00 šeit.

Rotaļlietu drošība. Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja balsos par ES noteikumu par rotaļlietu drošumu atjaunināšanu, lai labāk aizsargātu bērnus un risinātu jaunās problēmas, ko rada e-komercija un jaunās tehnoloģijas, piemēram, mākslīgais intelekts. Ar ierosināto regulu tiek ieviesti jauni aizliegumi attiecībā uz viskaitīgākajām ķīmiskajām vielām, piemēram, endokrīnās sistēmas darbības traucējumus izraisošām vielām, un digitālā ražojuma pase, lai atvieglotu drošības pārbaudes. Tiešraide otrdien no 11:00 šeit.

Zaļmaldināšana. Iekšējā tirgus un Vides komitejas pieņems nostāju par tā dēvēto zaļo norāžu direktīvu, kas papildina jau apstiprināto ES aizliegumu izmantot ar vidi saistītus apgalvojumus uz produktiem bez pierādījumiem (zaļmaldināšana). Tajā tiks noteikta informācija, kas uzņēmumiem jāsniedz, lai pamatotu šādas norādes, kā tās apstiprināt, kā arī sankcijas uzņēmumiem, kas pārkāpj noteikumus. Tiešraide trešdien no 15:30 šeit.

Autotransports/masa un izmēri. Transporta komiteja pieņems nostāju par jauniem svara un gabarītu ierobežojumiem kravas automobiļiem un autobusiem, kas pārvietojas ES teritorijā. Ierosinātais likumprojekts ietver pasākumus, lai veicinātu bezemisiju kravas automobiļu izmantošanu, mazāk ierobežojumu īpaši garu kravas automobiļu izmantošanai un plašāku digitālo rīku izmantošanu noteikumu izpildei. Tiešraide trešdien no 11:00 šeit.

Migrācija un patvērums. Pilsoņu brīvību komiteja balsos par provizorisko vienošanos ar Padomi par ES patvēruma un migrācijas tiesību aktu pārskatīšanu. Tā aptver septiņas regulas un divas direktīvas, kurās paredzēti noteikumi par patvēruma un migrācijas plūsmu pārvaldību starp dalībvalstīm, pēkšņu migrācijas krīzi, ieceļošanu pie ES robežām, patvēruma pieteikumu apstrādi, identifikācijas un uzņemšanas nosacījumiem, starptautiskās aizsardzības standartiem, kā arī pārmitināšanu. Tiešraide trešdien no 10:00 šeit.

Mākslīgais intelekts. Iekšējā tirgus un Pilsoņu brīvību komitejas balsos par provizorisko vienošanos ar Padomi par regulu, kuras mērķis ir nodrošināt, ka mākslīgais intelekts Eiropā ir drošs, ievēro pamattiesības un demokrātiju, vienlaikus veicinot inovāciju ES. Šie ir pirmie šāda veida noteikumi, kas nosaka kas nosaka MI pienākumus, pamatojoties uz tā iespējamo riska un ietekmes līmeni. Tiešraide otrdien no 10:30 šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI