DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
2
2

Ministrs Tukumā tiekas ar ārstniecības personām

Piektdien, 2. februārī, veselības ministrs Hosams Abu Meri devās reģionālā vizītē uz Tukumu, kur tikās ar Tukuma slimnīcas vadību, ārstniecības personām un ģimenes ārstiem.

Veselības ministrs kopā ar slimnīcas darbiniekiem pārrunāja šā gada ieceres, kā arī uzklausīja Tukuma slimnīcas vadības bažas un jautājumus. Vēršoties pie slimnīcas vadības, ministrs akcentēja dialoga nozīmi starp reģioniem un lielajām slimnīcām, kā arī minēja, cik būtiski ir veicināt slimnīcu savstarpējo sadarbību, nodrošinot kvalitatīvu veselības aprūpi un ārstniecību mūsu valsts iedzīvotājiem. Tālab ministrija turpina darbu pie slimnīcu tīkla sakārtošanas, uzsverot, ka visas esošās slimnīcas ir jāstiprina. Tāpat H. Abu Meri savā uzrunā slimnīcas personālam izteica cerību, ka tuvākie gadi būs droši un mierīgi, ļaujot valsts ekonomikai attīstīties un veselības jomai novirzīt lielāku finansējumu.  

Veidojot slimnīcu tīklu, plānots, ka valstī būs 10 metodiskie vadības centri universitātes klīnikās un specializētajās slimnīcās. Centri būs kā atbalsta punkti un sniegs vadlīnijas ārstēšanā, kā arī pārraudzīs pakalpojumu kvalitāti ārstniecības iestādēs attiecīgajā jomā. Joprojām tiks saglabāts princips, ka pēc iespējas tuvāk dzīvesvietai jānodrošina primārās veselības aprūpes pakalpojumi. Turpretī akūtos un sarežģītos gadījumos Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pacientu nogādās uz tuvāko slimnīcu, kurā ir pretī profesionāļu komanda, kas veic nepieciešamos izmeklējums un nodrošina drošu un kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu.  

Reģionālās vizītes turpinājumā veselības ministrs apmeklēja Daces Rundānes un Andra Pūces ģimenes ārstu prakses, kā arī tikās ar Tukuma pašvaldības, Irlavas Sarkanā krusta slimnīcas un sociālās aprūpes centra “Rauda” pārstāvjiem. Vizītes noslēgumā ministrs apmeklēja arī vienu no reģiona diennakts aptiekām. Aptiekas vadītāja Agnese Ritene izrādīja telpas un stāstīja par farmaceitu darbu un lomu.  

Tukuma slimnīcu veselības ministrs apmeklēja, turpinot darba vizītes reģionos, tiekoties ar ārstniecības personām klātienē un iepazīstot ārstniecības iestāžu infrastruktūru un cilvēkresursu nodrošinājumu. SIA "Tukuma slimnīca" ir lokāla daudzprofilu slimnīca. Slimnīcā ir uzņemšanas, terapijas, ķirurģijas, traumatoloģijas, hronisko slimību aprūpes nodaļa, bērnu, intensīvās terapijas un anestezioloģijas, pataloģiskās anatomijas nodaļa, asins kabinets, dienas stacionārs un ambulatorā daļa. Slimnīcā ir 89 gultasvietas. Ambulatorajā daļā ietilpst: radioloģijas nodaļa, rehabilitācijas nodaļa, klīniski diagnostiskā laboratorija un ārsti-speciālisti, kā arī aprūpe mājās. Tāpat slimnīcā pieejama īslaicīgā sociālā aprūpe un "viesnīca" dienas stacionāra pacientiem. Tukuma slimnīca sadarbojas ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI