DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Daiga Mieriņa ar Baltijas valstu kolēģiem vizītē apmeklēs Kanādu un ASV

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa kopā ar Igaunijas parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru (Lauri Hussar) un Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen) nākamnedēļ uzturēsies vizītē Kanādā un ASV.  Baltijas valstu spīkeri pirmdien, 29.janvārī, tiksies ar Kanādas parlamentāriešiem, bet otrdien, trešdien un ceturtdien – ASV Senāta un Pārstāvju palātas pārstāvjiem gan no demokrātu, gan republikāņu rindām.

Baltijas valstu spīkeru vizītes mērķis ir stiprināt transatlantisko sadarbību Ukrainas atbalstam un plašākai Krievijas agresijas iegrožošanai. Būtisks temats vizītē būs gatavošanās NATO Vašingtonas samitam un tālāka NATO aizsardzības un atturēšanas nostiprināšana.

Otavā, Kanādā, Baltijas valstu delegācijas tiksies ar Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Gregu Fērgusu (Greg Fergus) un Senāta Ziemeļvalstu un Baltijas sadraudzības grupu.

D.Mieriņa viesosies arī Otavas latviešu skolā, kur diasporai aktuālos jautājumus pārrunās ar mūsu tautiešiem Kanādā.

Vizītes turpinājumā Baltijas valstu spīkeri Vašingtonā, ASV, aizvadīs sarunas ar virkni ietekmīgu ASV kongresmeņu, kas tostarp pārstāv atšķirīgus viedokļus jautājumā par atbalstu Ukrainai. D.Mieriņa, L.Husars un V.Čmilīte-Nilsena tiksies ar ASV Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Maiku Džonsonu (Mike Johnson), Ārlietu komitejas un tās Eiropas apakškomitejas vadību, kā arī Apropriāciju komitejas Aizsardzības apakškomisiju. Paredzēta tikšanās arī ar kongresmeņiem no sadarbības grupas ar Baltijas valstīm.

Savukārt Senātā Baltijas valstu spīkeri tiksies ar senatoriem no Apropriāciju komitejas, kā arī šīs komitejas divu apakškomiteju - Aizsardzības apakškomitejas un Valsts, ārvalstu darbību un saistīto programmu apakškomiteju - pārstāvjiem. Šo komiteju pārziņā ir arī jautājumi, kas saistīti ar Baltijas valstu drošībai paredzēto finansējumu.

Tāpat Senātā Baltijas valstu delegācijas tiksies ar pārstāvjiem no Ārlietu komitejas, kā arī tās Eiropas un reģionālās drošības sadarbības apakškomitejas. Tāpat plānots tikties ar Senāta Bruņoto dienestu komitejas, kā arī Baltijas brīvības grupas pārstāvjiem.

Baltijas valstu spīkeriem plānota tikšanās arī ar bijušo ASV Pārstāvju palātas priekšsēdētāju Nensiju Pelosi (Nancy Pelosi).

Tāpat spīkeri apmeklēs “Heritage Foundation”, vienu no ietekmīgākajām republikāņu domnīcām, lai diskutētu par ASV politikas aktualitātēm.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētāja sniegs arī vairākas intervijas Kanādas un ASV plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

D.Mieriņa oficiālā vizītē Kanādā un ASV uzturēsies no 27.janvāra līdz 2.februārim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI