DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Norisināsies gadskārtējā Latvijas diplomātisko pārstāvniecību vadītāju sanāksme

No 2024. gada 22. līdz 26. janvārim Rīgā notiks Latvijas diplomātisko pārstāvniecību ārvalstīs vadītāju un Rīgā rezidējošo Latvijas vēstnieku ikgadējā sanāksme, lai pārrunātu ārlietu dienesta prioritātes un apspriestu aktuālos uzdevumus.

23. janvārī sanāksmi atklās ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš. Vēstnieki tiksies ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu, Ministru prezidenti Eviku Siliņu un Saeimas Ārlietu komisijas vadītāju Rihardu Kolu, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Edmundu Cepurīti, kā arī Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāju Raimondu Bergmani un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāju Aināru Latkovski.

Darba programmā plānotas diskusijas par drošības politikas aktualitātēm ar aizsardzības ministru Andri Sprūdu un NATO ģenerālsekretāra vietnieku aizsardzības politikas un plānošanas jautājumos Angusu Lapsliju (Angus Lapsley).

Eiropas Savienības aktuālos jautājumus Latvijas vēstnieki apspriedīs ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku Valdi Dombrovski un Eiropas Komisijas ģenerālsekretāri Ilzi Juhansoni.

Par paveikto un plānotajiem darbiem, Latvijai 2025. gadā kandidējot uz ANO Drošības padomi 2026.–2027. gada periodam, informēs speciālo uzdevumu vēstnieks – Latvijas kandidatūras ANO DP sekretariāta vadītājs Andrejs Pildegovičs.

Nozaru politiku aktualitātes vēstnieki pārrunās ar satiksmes ministru Kasparu Briškenu un ekonomikas ministru Viktoru Valaini.

Sanāksmes laikā vēstnieki diskutēs par eksporta veicināšanas un investīciju piesaistes jautājumiem, dezinformāciju un tās novēršanu, diasporas politikas īstenošanu un aktualitātēm konsulārajā jomā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI