DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanai ir svarīgi jau šogad risināt finansējuma pieejamības problēmu 

12. janvārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM valdes priekšsēdētāju Reini Bērziņu. Tikšanās laikā tika pārrunāta ALTUM darbība, kā arī finansēšanas pieejamības situācija Latvijā un potenciālie risinājumi no ALTUM puses. Valsts prezidents tika arī informēts par aktuālo situāciju saistībā ar Trīs Jūru Iniciatīvas projektu.  

Sarunā Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka jau ilgstoši viens no Latvijas lielākajiem izaicinājumiem ir nepietiekama finansējuma pieejamība, jo īpaši uzņēmējdarbībai. Lai gan pērn dažādos ekonomikas un biznesa reitingos Latvija nav uzrādījusi sliktus rādītājus, tomēr nav redzams arī vērienīgs izrāviens. Ekonomiskās izaugsmes nodrošināšanai ir svarīgi nekavējoties jau šogad risināt finansējuma pieejamības problēmu. Finansējums nepieciešams gan jaunu ideju attīstībai, gan esošo uzņēmumu paplašināšanai. 

Tika pārrunāta arī ALTUM iesaiste finanšu līdzekļu pieejamības atbalstam gadījumos, kad citi tirgus dalībnieki tos nepiedāvā. Piemēram, šāds atbalsts varētu tikt aktīvāk sniegts reģionos ārpus Rīgas, mazāk aizsargātajām sociālām grupām, kā arī agrīnas stadijas inovatīvu ideju attīstībai.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI