DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

Valsts prezidenta uzruna augstāko Latvijas valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā Rīgas pilī

FOTO autors: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Godātais Ordeņa kapitul!

Godātie klātesošie!

Godātie valsts augstāko apbalvojumu saņēmēji!

Šodien mēs esam pulcējušies Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34. gadadienā Rīgas pilī, lai ne tikai kopā svinētu svētkus, bet lai teiktu paldies visiem tiem, kuri šodien saņem mūsu valsts augstākos apbalvojumus – Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības krustu.

Patiesību sakot, šis ir ļoti simbolisks laiks, jo tieši šogad mēs atzīmējam Triju Zvaigžņu ordeņa simtgadi un arī  30. gadskārtu kopš šis ordenis tika atjaunots. Mēs arī atzīmējam 20 gadus kopš tika atjaunots Viestura ordenis un Atzinības krusts. Laika gaitā šos valsts apbalvojumus ir saņēmuši daudzu un dažādu profesiju pārstāvji. Cilvēki, kuri ir darījuši vairāk nekā no viņiem ir prasīts gan savā pamatdarbā, savā dienesta vietā, gan arī palīdzot citiem. Šodien jūs, ordeņu saņēmēji, pievienosieties viņu pulkam.

Jūs izvirzīja cilvēki, kuri jūs labi zina. Cilvēki, kuri jūsu darbu, jūsu dienestu vērtē ļoti augstu. Ordeņu kapitulam, un to var apliecināt katrs Ordeņu kapitula loceklis, nebūt nebija tik viegli izšķirties par to, kurš ir labākais no labākajiem. Tad, kad mēs apspriedām visus valsts apbalvojumus, mēs redzējām ļoti sirsnīgus, ļoti labus darbu un nopelnu aprakstus.

Šodien es gribu teikt jums visiem lielu paldies par jūsu darbu un dienestu. Jūs esat šeit no dažādiem Latvijas novadiem. Jūs esat šeit no dažādām nozarēm – bruņoto spēku karavīri, policisti, ugunsdzēsēji, robežsargi, tiesu varas pārstāvji, izglītības un kultūras darbinieki. Jūs arī esat no nevalstisko organizāciju sektora. Jūs katrs ar savu darbu jau esat daudz devuši mūsu Latvijai. Esmu pārliecināts, ka jau rīt, jūs turpināsiet dot vēl vairāk.

Taču šie apbalvojumi nav tikai jums. Es droši zinu, ka jums katram ir palīdzējušas jūsu ģimenes, jūsu tuvinieki, jūsu draugi un kolēģi. Arī viņiem mēs sakām lielu paldies, jo mēs zinām, ka viens nav cīnītājs.

Šodien, noslēdzot šo ceremoniju, mums vēl būs iespēja tikties un parunāties, bet vienu lietu es gan gribētu teikt jau tagad – es gribu jūs visus sveikt mūsu valsts neatkarības atjaunošanas 34. gadadienā, visiem vēlēt izturību un spēku – tas mums būs nepieciešams ikdienas darbā, mūsu valsti attīstot un sargājot!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI