DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM izsludina konkursu koku stumbru aizsargspirāļu noņemšanai un feromonu slazdu izvietošanai

FOTO: LVM

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina ieinteresētos pakalpojuma sniedzējus pieteikties atklātā konkursā “Koku stumbru aizsargspirāļu noņemšana un feromonu slazdu izvietošana 2024.–2027.gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos”. Piedāvājums par viena vai abu darbu veikšanu jāiesniedz līdz 19. decembra pulksten 10.00 elektroniskajā iepirkumu sistēmā (EIS).

Vispārīgās vienošanās konkursā tiks iepirkta abu pakalpojumu sniegšana četru gadu laika periodam no 2024. līdz 2027. gada beigām.  Konkursa priekšmets ietver 40 000 feromonu slazdu izvietošanu un koku stumbru aizsargspirāļu noņemšanu 3 500 hektāru platībā šajā laika posmā visā Latvijas teritorijā.

Feromonu slazdu izvietošanas un uzraudzības pakalpojums ik gadu būs jāsniedz no aprīļa beigām/maija sākuma līdz septembrim, savukārt aizsargspirāļu noņemšana veicama visa gada garumā. Abiem darbu veidiem precīzi gada apjomi un iecirkņi, kuros tie jāveic, pakalpojuma sniedzējiem ar kuriem tiks noslēgts vispārīgās vienošanās līgums tiks nosūtīti atsevišķā uzaicinājumā.

“Feromonu slazdu izvietošana ir svarīga, lai iespējami samazinātu veselu un neskartu egļu audžu bojājumu riskus, ko var nodarīt egļu astoņzobu mizgrauzis. Savukārt kokiem, kuri jau ir sasnieguši konkrētu vecumu un kurus vairs nepadraud briežu dzimtas dzīvnieki, iepriekš uzliktās koku stumbru aizsargspirāles ir jānoņem,” skaidro LVM Meža aizsardzības un ugunsdzēsības vadītājs Edijs Leišavnieks.

 IESNIEGT PIEDĀVĀJUMU EIS 

Potenciālajiem sadarbības partneriem, kas pretendēs uz koku stumbru aizsargspirāļu noņemšanas pakalpojumu, pirms pakalpojuma līguma noslēgšanas var tikt pieprasīts uzrādīt spēkā esošu līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, lai pārliecinātos, ka no meža iznestās aizsargspirāles tiek atbilstoši utilizētas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI