DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

“Turību” absolvēs pirmie organizācijas drošības vadības speciālisti

Šonedēļ, 9.decembrī, Biznesa augstskolas Turība Juridiskās fakultātes jauno maģistra programmu “Organizācijas drošības vadība” absolvēs pirmie 15 speciālisti, kuri studiju laikā  apguvuši drošības nozares problemātiku, inovācijas un nianses jau no augstākā līmeņa drošības vadītāja perspektīvas.

Jaunie organizācijas drošības vadības speciālisti ar gūtajām zināšanām varēs veidot paši savus drošības uzņēmumus vai vadīt uzņēmuma struktūrvienību, kas atbild par dažādiem drošības jautājumiem, konsultēt un pilnveidot to darbību.

Programmā “Organizācijas drošības vadība” ietvertie studiju kursi aplūko problēmas gan no drošības aspekta, gan arī no uzņēmuma vai organizācijas vadības aspekta, tādējādi nodrošinot, ka drošība nepastāv atrauti no vadības interesēm un otrādi.

Drošības draudi mūsdienās var būt gan redzami fiziski draudi, gan dažādi kiberuzbrukumi, kuriem arī jābūt gataviem, tādēļ mūsdienīgam drošības speciālistam ir jābūt daudzpusīgam un zinošam, lai spētu aizsargāt uzņēmuma produktus, vīziju un idejas. Lai šos mērķus sasniegtu studiju programmas ietvaros tika izveidoti tādi priekšmeti kā – “Konfliktoloģija”,  “Emocionālā inteliģence”, “Drošības risku un krīžu vadība”, “Kiberdrošības pārvaldība” un daudzi citi.

Lai studenti spētu aptvert drošības nozares ikdienu un problēmsituācijas šovasar Biznesa augstskolā Turība tika izveidota Drošības Laboratorija, lai sniegtu studentiem un mācībspēkiem iespēju praktiski apgūt zināšanas un prasmes drošības jomā, kā arī veicinātu sadarbību ar drošības nozares pārstāvjiem.  Laboratorija aprīkota ar videonovērošanas, ugunsdrošības, piekļuves kontroles un ēkas vadības sistēmām, tāpat arī ar dažādiem fiziskās drošības risinājumiem, turklāt nākotnē to plānots paplašināt ar dažādiem kiberdrošības eksperimentu moduļiem un citiem organizācijas drošības risinājumiem. Laboratorija ļauj studentiem un mācībspēkiem veikt dažādus drošības testus un eksperimentus, kā arī attīstīt jaunas idejas un projektus.

Kopumā 9. decembrī Biznesa augstskolu Turību absolvēs 255 jaunie speciālisti no 9 valstīm -  koledžas, bakalaura, maģistra un doktora līmenī, pārstāvot uzņēmējdarbību,  komunikāciju, tiesību zinātni, IT, organizācijas drošību, starptautisko tūrismu, pasākumu producēšanu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI