DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Uzņēmējdarbība

Latvijas valsts mežu vēstniecībā oriģināli adventes vainagi no balteglēm un dabas materiāliem

FOTO: Publicitātes foto

Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā Latvijas valsts mežu vēstniecībā Rīgā, Vaiņodes ielā 1, jau rodama svētku noskaņa. Te plašā klāstā pieejami adventes vainagi un svētku rotājumi no dabas materiāliem, ko darinājuši LVM kokaudzētavu un Kalsnavas arborētuma darbinieki.

Plašā izvēlē pieejami Kalsnavas arborētumā darinātie vainagi no baltegles skujām: gan rotāti, gan vēl nerotāti, sniedzot iespēju radoši izpausties. Tāpat plašā izvēlē ir arī Smiltenes kokaudzētavas darbinieku radītie oriģinālie svētku vainagi jeb galda dekori no dažādiem dabas materiāliem, kurus var izmantot arī citos svētkos.

“Ir pārsteidzoši, cik radoši un skaisti var izmantot dabas materiālus neparastu svētku rotājumu darināšanā. Gan dāvanai, gan paša priekam var izvēlēties kādu no hortenziju vainagiem, koka mizu vainagiem, peoniju ziedu vai ceriņu vainagiem. Īsti mākslas darbi ir arī  dažādu sēklu vainadziņi. Un interesanti, ka pie katra vainadziņa ir arī vērtīgs apraksts par to, kas tajā iepīts – dažos no vainagiem atrodamas pat astoņas sastāvdaļas,” stāsta LVM vēstniecības konsultante Līga Urtāne.

img 7434

Tikpat oriģināli ir arī svētku dekori jeb bumbas, kas darinātas no irbeņu, sausseržu, tūju, liepu sēklām, bārbelēm, pīlādžogām un kadiķogām – pieejamas gan lielākas, gan mazākas.

Svētku piedāvājums Latvijas valsts mežu vēstniecībā pieaug ar katru dienu. Jau pieejami 2024. gada kalendāri, podos augošas eglītes, kā arī citas dekoratīvas un praktiskas lietas, kas lieliski noderēs dāvanām vai pašu priekam, piemēram, čiekuru zvīņu dekoratīvie trauki, kas gatavoti Valmieras kokaudzētavā, čiekurs iekuram, kā arī Latvijas amatnieku veidotie māla un koka darinājumi.

img 7458

Latvijas valsts mežu vēstniecība atvērta katru darba dienu no plkst. 9 līdz 17,  kā arī sestdienās no plkst. 11 līdz 15. Veikala klientiem iebraukšana stāvlaukumā bez maksas. Tālrunis uzziņām 23280001.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI