DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrs Abu Meri aicina Baltijas veselības ministrus kopā stiprināt medicīniskās ārkārtas situācijas sistēmu 

30. novembrī, Briselē,  Eiropas Savienības Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomes ietvaros Veselības ministrs Hosams Abu Meri kopīgi ar Baltijas kolēģiem -  Igaunijas veselības ministri Rinu Sikutu (Riina Sikkut) un Lietuvas veselības ministru Arunas Dulkisu (Arūnas Dulkys) – pārrunāja veselības politikas tendences Baltijā. 

Ņemot vērā ģeopolitiskos apstākļus reģionā, ministri sarunas laikā ieskicēja arī jautājumus par veselības nozares gatavību ārkārtas medicīniskām situācijām, budžeta plānošanu, slimnīcu tīklu reorganizāciju un primāro aprūpi.  

Tāpat Abu Meri aicināja kolēģus ciešāk sadarboties onkoloģijas jomā. Hosams Abu Meri, akcentējot līdzšinējo pozitīvo pieredzi Baltijas līmenī, pauda pārliecību, ka valstu savstarpēja sadarbība onkoloģijā būtu attīstāma ciešāk.  

“Pieaugošā vēža izplatība ir globāls izaicinājums. Šķiet vēzis ir imūns pret medicīnas zinātnes un tehnoloģiju straujo attīstību, tādēļ, manuprāt, ir pienācis laiks Eiropai izrādīt politisko gribu un kļūt par pasaules līderi cīņā pret vēzi. Arī mums Baltijā jāapvieno centieni un griba, lai glābtu dzīvības. Svarīga ir kvalitatīva un daudzfunkcionāla vēža pacientu aprūpe, lai celtu dzīves kvalitātes līmeni un efektīvu medikamentu pieejamība,” teica veselības ministrs. 

Hosams Abu Meri kolēģiem arī apstiprināja Latvijas aktīvu dalību EU4Health Joint Action programmās, uzņemoties Eiropas koordinējošās valsts lomu Skrīninga aktivitātē (EUCanScreen) un aktīvi līdzdarbojoties Eiropas vēža centru tīkla izveidē. Šīs aktivitātes ietvarā tiks stiprināts Ziemeļvalstu-Baltijas Vēža centru tīkls, kurā Hosams Abu Meri aicināja aktīvi iesaistīties visas Baltijas valstis. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI