DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Daiga Mieriņa uzsver Latvijas atbalstu Baltkrievijas demokrātiskajai kustībai

Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa otrdien, 28.novembrī, parlamentā tikās ar Baltkrievijas demokrātiskās kustības līderi Svjatlanu Cihanousku (Sviatlana Tsikhanouskaya) un pauda atbalstu baltkrieviem, kuri cīnās par demokrātiju. “Mēs arī turpmāk būsim jūsu balsts un rupors gan Eiropas Savienībā, gan arī citviet – jautājums par to, cik svarīgi ir nosargāt demokrātiju, nedrīkst pazust no dienaskārtības. Tas, ko jūs darāt, ir apbrīnas vērts,” akcentēja D.Mieriņa.

“Latvijas tautas solidaritāte baltkrieviem, kas cīnās par demokrātiju, balstās mūsu pašu vēsturiskajā pieredzē. Baltijas valstīs cilvēki ļoti labi saprot, kas notiek Baltkrievijā, un mēs nosodām Aleksandra Lukašenko režīma brutalitāti,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka Latvija cīnās pret Baltkrievijas un Krievijas hibrīddraudiem.

S.Cihanouska pateicās par līdz šim sniegto Latvijas palīdzību, kā arī izcēla Saeimā izveidotās deputātu grupas demokrātiskas Baltkrievijas atbalstam veikto. Tāpat pārrunātas iespējas paplašināt atbalstu pilsoniskajai sabiedrībai, kā arī palīdzības iespējas politieslodzītajiem.

Kā akcentēja S.Cihanouska, pats svarīgākais ir neļaut aizmirst par politiski ieslodzītajiem un aktualizēt šo jautājumu arī starptautiski. Nav skaidri zināms, cik cilvēku atrodas Baltkrievijas cietumos politiski motivētu iemeslu dēļ, jo ik dienas aiztur jaunus. Politieslodzītie cietumos tiek fiziski un morāli pazemoti, un viens no palīdzības veidiem varētu būt arī rehabilitācijas programmas, aicināja S.Cihanouska.

Ar S.Cihanousku parlamentā tikās arī Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas demokrātiskas Baltkrievijas atbalstam locekle Antoņina Ņenaševa, kā arī grupas vadītājas vietnieks un Saeimas Ārlietu komisijas sekretārs Juris Viļums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI