DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
1
1

Informēs par tiesu sistēmas darba organizāciju vardarbības lietās

Piektdien, 17. novembrī, notiks Tieslietu padomes sēde, kurā darba grupa informēs par secinājumiem, izvērtējot tiesu sistēmas darba organizāciju lietās, kas saistītas ar vardarbību ģimenē un draudiem personas dzīvībai vai veselībai.

Jau ziņots, ka Tieslietu padome 2023. gada 22. maijā lēma izveidot darba grupu, kurai uzdots analizēt tiesu sistēmas darba organizācijas praksi, identificēt starpinstitucionālās sadarbības nepilnības un izstrādāt priekšlikumus efektīvākai aizskarto personu tiesībām uz aizsardzību nodrošināšanai, kā arī tiesu krīzes komunikāciju pilnveidei.

Tieslietu padome plāno arī iecelt Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāju un Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāju. Uz Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja amatu kandidē Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja vietniece Ieva Čudina, bet uz Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētāja amatu – Vidzemes rajona tiesas tiesneši Līga Ašitoka un Didzis Līdacis.

Tieslietu padomes sēdi 2023. gada 17. novembrī plkst. 10.00 tiešraidē iespējams skatīties Tieslietu padomes YouTube profilā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI