DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Andris Sprūds darba vizītē apmeklēs Igauniju

Trešdien, 8. novembrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds darba vizītē apmeklēs Tallinu, Igaunijā, kur tiksies ar Igaunijas aizsardzības ministru Hanno Pevkuru (Hanno Pevkur), lai pārrunātu aktuālos NATO un reģionālās sadarbības jautājumus.

Abu valstu amatpersonas diskutēs par kopējo projektu attīstības gaitu, īpaši par Latvijas un Igaunijas kopīgi veikto IRIS-T vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmu un militāro transportlīdzekļu iegādi, kā arī turpmāko sadarbību starp Baltijas valstīm.

Vizītes laikā plānots apmeklēt NATO Kooperatīvās kiberaizsardzības izcilības centru un Emari gaisa spēku bāzi.

Tāpat tiks apspriesta aktuālā situācija Ukrainā saistībā ar Krievijas izvērsto karu un tā ietekmi uz reģionālo drošību, kā arī jau līdz šim sniegto atbalstu Ukrainai un iespējas to turpināt.

Latvija un Igaunija pastāvīgi sadarbojas personāla apmācību jomā, tostarp piedaloties kopīgās militārajās mācībās.

Abu valstu sadarbība sekmīgi norit arī Baltijas Aizsardzības koledžas ietvaros, kas atrodas Tartu, Igaunijā. Tāpat tiek veiksmīgi attīstīti citi sadarbības projekti.

Jau ziņots, ka, Latvijas un Igaunijas aizsardzības ministri septembra sākumā Rētenbahā parakstīja kopīgu jumta līgumu ar Vācijas uzņēmumu “Diehl Defence” par tā ražotās IRIS-T vidējas darbības pretgaisa aizsardzības sistēmas iegādi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI