DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs Rīgas konferences atklāšanā apspriedīs starptautiskās drošības izaicinājumus

2023. gada 20. un 21. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā noritēs kārtējais ārpolitikas un drošības forums “Rīgas konference 2023”, kas ik gadu pulcē augsta līmeņa politiķus un atzītus ekspertus, lai diskutētu par reģionālām un starptautiskām aktualitātēm.

Pasākuma atklāšanas uzrunu teiks Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Savukārt Rīgas konferences diskusijas ievadīs ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa un Eiropas Savienības iekšējā tirgus komisāra Tjerī Bretona (Thierry Breton) saruna par aktuālajiem Eiropas un transatlantiskās drošības izaicinājumiem.

Konferences diskusijās piedalīsies bijusī Latvijas Valsts prezidente Dr. Vaira Vīķe-Freiberga (1999–2007), Latvijas un Igaunijas aizsardzības ministri, kā arī citas amatpersonas un starptautisko attiecību eksperti.

Šogad forumā diskutēs par visaptverošas stratēģijas nepieciešamību Ukrainas atbalstam, starptautiskā tiesiskuma jautājumiem saistībā ar Krievijas agresiju Ukrainā, kā arī Krievijas agresijas ietekmi uz Eiropas ekonomiku. Tāpat tiks apspriests NATO sasniegtais progress virzībā uz Vašingtonas samitu, tai skaitā drošības stiprināšana Baltijas jūras reģionā, kā arī pārrunāti eksistējošie izaicinājumi Eiropas militārajai industrijai. Konferencē būs arī iespēja iepazīties ar ekspertu redzējumu par Indijas un Klusā okeāna reģiona ietekmi uz ģeopolitiskajiem procesiem. Atsevišķa diskusija būs par sieviešu lomu miera un drošības uzturēšanā, kā arī par sievietēm kara apstākļos.

Foruma pilna programma pieejama: rigaconference.lv/agenda. Konferences tiešraide būs vērojama vietnē: rigaconference.lv. Tai varēs sekot arī Ārlietu ministrijas tīmekļvietnē, kā arī ministrijas Facebook un LinkedIn kontā.

Kopš 2006. gada Rīgas konferenci ar Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas atbalstu organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Konrāda Adenauera fondu. Konferenci atbalsta virkne Latvijā akreditēto vēstniecību, kā arī uzņēmumi “Latvenergo”, “Latvijas Mobilais Telefons”, “Audi Latvija” un “BALTA”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI