DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

K. Kariņš: Latvija ir apņēmības pilna daudz aktīvāk iesaistīties miera un drošības sekmēšanā pasaulē

FOTO: Gatis Rozenfelds, Picture Agency

2023. gada 15. decembrī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar deviņiem Latvijā rezidējošiem Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (Organisation for Economic Co-operation and Development, OECD) valstu vēstniekiem, kas nepārstāv Eiropas Savienības dalībvalstis. Tikšanās laikā ārlietu ministrs ar vēstniekiem pārrunāja Latvijas kandidatūru ANO Drošības padomē, kas, pēc ministra vārdiem, apliecina Latvijas apņēmību daudz aktīvāk iesaistīties starptautiskā miera un drošības sekmēšanā pasaulē, efektīvas daudzpusējās sadarbības veicināšanā un starptautisko tiesību aizsardzībā.

Ārlietu ministrs ar vēstniekiem apsprieda Krievijas karu Ukrainā, situāciju Tuvajos Austrumos, ES paplašināšanos, kā arī Latvijas kandidēšanu ANO Drošības Padomē. Tikšanās laikā ārlietu ministrs pateicās par klātesošo valstu vienotību Krievijas kara pret Ukrainu nosodīšanā un mudināja turpināt Krievijas starptautisko izolāciju.

Tikšanos rīkoja Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā, un tajā piedalījās arī Latvijā rezidējošie ASV, Dienvidkorejas, Izraēlas, Japānas, Kanādas, Norvēģijas, Šveices un Turcijas vēstnieki. Šogad šī ir jau otrā šāda formāta tikšanās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI