DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Izsludināts atklāts konkurss uz VID Informātikas pārvaldes direktora amatu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir izsludinājis atklātu konkursu uz VID Informātikas pārvaldes direktora amatu. Pretendenti konkursā var pieteikties līdz 2023. gada 30. oktobrim.

“Nodokļu un muitas digitālie pakalpojumi ir ikdienas darba rīks uzņēmējiem. Tāpat arī visi iedzīvotājiem nepieciešamie VID pakalpojumi ir pieejami tiešsaistē. Šobrīd ir svarīgi stratēģiski turpināt VID ceļu digitālajā attīstībā. Tāpēc meklējam zinošu un profesionālu vadītāju, lai varam tehnoloģiju dotās iespējas izmantot aizvien labāk – cilvēkiem nereti sarežģītās nodokļu likumu prasības palīdzēt izpildīt vienkārši, saprotami un intuitīvi”, uzsver VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Galvenās pretendentiem izvirzāmās prasības: atbilstība likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 17.panta pirmās daļas un Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām; nevainojama reputācija un atbilstība likuma “Par valsts noslēpumu” noteiktajām prasībām; augstākā profesionālā vai akadēmiskā izglītība (maģistra grāds), vēlama dabaszinātnes, matemātikas un informācijas tehnoloģijas jomā.

Pretendentam ir nepieciešama profesionālā pieredze pēdējo 10 gadu laikā informācijas tehnoloģiju vadības jomā, pieredze lielu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (turpmāk – IKT) projektu vadībā, kā arī pieredze struktūrvienības vadīšanā un labas angļu valodas pamatzināšanas. Pretendentam nepieciešamas arī profesionālās zināšanas par IKT programmu un projektu dzīves cikla pārvaldības metodoloģijām, zināšanas par organizācijas IKT arhitektūras plānošanas principiem,  elementiem un pārvaldību, tajā skaitā zināšanas par IKT tehnisko resursu plānošanu, uzbūvi un ekspluatāciju.

Novērtēsim arī prasmi analizēt sarežģītu informāciju un pārzināt dažādas darbības jomas. Tāpat svarīgas ir prasmes pieņemt lēmumus, izvērtējot informāciju un uzņemoties atbildību, prasme skaidri un argumentēti paust savu viedokli, publiskās uzstāšanās un prezentācijas prasmes, labas komunikācijas un sadarbības prasmes.

Konkursa komisiju vada VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme; komisijas locekļi ir institūciju deleģētie pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, kā arī VID pārstāvji.

Konkurss noritēs trīs kārtās. Pirmajā atlases kārtā notiks pretendentu iesniegto dokumentu izvērtēšana, savukārt otrajā kārtā notiks pretendenta komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana, pārrunas ar pretendentiem par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un pretendenta redzējuma par IKT attīstības tendencēm, atspoguļojot priekšlikumus un konkrētus konstruktīvus risinājumus, novērtēšana, kā arī tiks novērtētas pretendentu profesionālās zināšanas atbilstoši amata prasībām. Trešajā kārtā notiks pretendentu vadības kompetenču novērtēšana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI