DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Leila Rasima: ētikas pārkāpumu izskatīšanai bāriņtiesās jābūt skaidrai un viegli pieejamai

FOTO: Reinis Inkēns, Saeima

Bāriņtiesas lemj par mūsu bērnu labklājību, tāpēc skaidra un viegli pieejama ētikas pārkāpumu izskatīšanas procedūra ir pirmais solis, lai celtu uzticību bāriņtiesām sabiedrībā. To uzsvēra Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sekretāre Leila Rasima, Saeimā pirmdien, 25.septembrī, atklājot diskusiju “Par ētikas pārkāpumiem un to novēršanu Latvijas bāriņtiesās”.

“Bāriņtiesu darbinieki strādā ļoti sarežģītos apstākļos, ar nepietiekamiem resursiem. Viņi ir saskarsmē ar mūsu sabiedrības ievainojamākajiem cilvēkiem, kuru vidū uzticība mūsu valsts institūcijām bieži vien jau tā ir zema. Mūsu visu kopīgais uzdevums ir šo situāciju mainīt,” akcentēja L.Rasima, norādot, ka, protams, ētikas pārkāpumiem bāriņtiesās vispār nevajadzētu notikt.

Lai bāriņtiesu darbinieku ētikas pārkāpumu izskatīšanai rastu vienotu risinājumu, šodien Saeimā jomas profesionāļi runā par bāriņtiesu ētikas pamatprasībām, darbinieku ētikas pārkāpumiem, to izskatīšanu, šī brīža situāciju un izaicinājumiem.

Diskusijā piedalās Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova, Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, zvērināta advokāte Jeļena Averinska, kā arī Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētāja un Jelgavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Solveiga Alksne. Diskusiju vada Ieva Brante.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI