DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Policija mācību gada sākumā atgādina par drošību pilsētā

Līdzīgi kā citos gados arī šoruden Rīgas pašvaldības policija mācību gada sākumā strādās pēc īpaši izstrādāta plāna, lai rūpētos par skolēnu drošību un novērstu ar mācību gada sākumu saistītos pārkāpumus. Saskaņā ar policijas izstrādāto plānu, paredzēts pievērst pastiprinātu uzmanību izglītības iestādēm un populārākajām jauniešu pulcēšanās vietām. Tāpat plānots īstenot pārbaudes gan veikalos, gan izklaides vietās, lai pārliecinātos, ka komersanti ievēro likumu – nepārdod alkoholu, tabaku, enerģijas dzērienus un dažādas smēķēšanas ierīces nepilngadīgajiem.

Vienlaikus tiks atjaunotas regulāras patruļas pie skolām, stadioniem un interešu izglītības vietām, kas turpināsies visa mācību gada garumā. Pie atsevišķām izglītības iestādēm joprojām tiks nodrošināta pastāvīga policijas klātbūtne, bet citviet tiks nodrošinātas regulāras teritoriju apsekošanas vairākas reizes dienā.

Rīgas pašvaldības policija aicina autovadītājus būt vērīgiem, jo izglītības iestāžu apkārtnē ievērojami palielināsies audzēkņu skaits, tādēļ autovadītājiem šajās vietās ne tikai jāsamazina braukšanas ātrums, bet arī jābūt īpaši vērīgiem. Tāpat paredzams, ka līdz ar mācību gada sākšanos pilsētā palielināsies satiksmes intensitāte, tādēļ policija aicina autovadītājus rēķināties ar izmaiņām satiksmē un īpaši no rītiem un pēcpusdienās savus braucienus izplānot laikus.

Savukārt vecākus policija aicina pārrunāt drošības jautājumus ar savām atvasēm – gan par drošību ceļu satiksmē, gan apreibinošo vielu kaitīgo ietekmi, gan arī par citiem noteikumiem, kas jāievēro bērniem un jauniešiem, kā arī vienkārši par savstarpēju cieņu vienaudžu vidū.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI