DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Nākamnedēļ OECD iepazīstinās ar rekomendācijām Mājokļu pieejamības fonda attīstībai Latvijā

Nākamnedēļ, 15. jūnijā Rīgā notiks diskusija par mājokļa pieejamības fonda nākotnes attīstību, kuru rīko Ekonomikas ministrija sadarbībā ar OECD. Pasākumu atklās ekonomikas ministre Ilze Indriksone, bet OECD pārstāvji iepazīstinās ar sagatavotajām rekomendācijām mājokļu pieejamības fonda ilgtermiņa darbībai Latvijā.

Eiropas Komisijas Tehniskā atbalsta instrumenta ietvaros, OECD 2022./2023.gadā padziļināti pētīja dažādu valstu prakses mājokļu pieejamības fondu darbībai, lai sagatavotu rekomendācijas Latvijas mājokļu finansēšanas fonda attīstībai.

Pētījuma rezultātā OECD ir sagatavojis rekomendācijas Mājokļu pieejamības fonda ilgtermiņa darbībai, kas sekmētu pieejamu mājokļu būvniecību Latvijā. OECD ziņojumā ir ietverts ceļvedis par nepieciešamajiem pasākumiem, kurus ir ieteicams veikt nākotnē.

Pasākuma laikā OECD pārstāvji iepazīstinās ar galvenajām projekta atziņām un ieteikumiem, kā arī tiks pārrunāti jautājumi par pašvaldību lomu mājokļu pieejamības veicināšanā un iespējamie risinājumi finansējuma nodrošināšanai ilgtermiņā ar ārvalstu ekspertu, pašvaldību,  un OECD pārstāvju iesaisti.

OECD priekšlikumu sagatavošanai ir izmantojis Austrijas, Dānijas, Nīderlandes un Slovēnijas pieredzi un praksi, kur jau ir sekmīgi izveidoti pieejamu mājokļu finansēšanas modeļi.

Diskusija “Mājokļu pieejamības fonds – ilgtspējīgs risinājums jaunam dzīvojamam fondam” notiks š.g. 15. jūnijā, viesnīcā Bellevue Park Hotel, Slokas ielā 1, Rīgā, no pl.10.00. Pasākumā tiks nodrošināta sinhronā tulkošana (latviešu-angļu-latviešu), kā arī diskusiju būs iespējams vērot tiešsaistē Ekonomikas ministrijas Youtube kanālā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI