DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima lems par izmaiņām repatriācijas kārtībā

Saeima ceturtdien, 8.jūnijā, lems par grozījumiem Repatriācijas likumā. Ar tiem iecerēts mainīt repatriācijas kārtību, kā arī no 2024.gada 1.janvāra personām vairs nepiešķirt repatrianta statusu.

Otrajā – galīgajā – lasījumā deputāti lems par izmaiņām likumā, kas paredz pasākumus, lai pilnveidotu nodokļu nomaksas kontroli.

Saeima galīgajā lasījumā lems arī par jauna Vērtspapīrošanas likuma projektu, kas noteic tiesisko pamatu vērtspapīrošanas darījumu veicināšanai Latvijā.

Otrajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem, kas paredz pilnveidot pasākumus ēnu ekonomikas mazināšanai būvniecībā.

Deputātiem rīt būs jālemj, vai izskatīšanai Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā nodot likuma grozījumus, kas paredz paplašināt iespēju tiesībaizsardzības iestādēs nodarbinātos nosūtīt uz izglītības iestādi dienesta pienākumu izpildei nepieciešamās izglītības iegūšanai.

Apstiprinātajā sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūgusi tajā iekļaut grozījumus Latvijas Republikas valsts robežas likumā. Tie nosaka speciālu regulējumu situācijām, kad nepieciešams īstenot pastiprinātu robežapsardzības režīmu.

Savukārt Juridiskā komisija rītdienas sēdes darba kārtībā lūgusi iekļaut grozījumus, kas paredz nodrošināt speciālo procesuālo aizsardzību cietušajiem, lieciniekiem un citiem, kas liecina kriminālprocesā par draudiem izdarīt slepkavību, nodarīt smagu miesas bojājumu vai vajāšanu.

Saeimas 8.jūnija sēdes darba kārtībā ir iekļauti 13 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 plānota atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI