DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

IDB aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no transportlīdzekļa vadītāja aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas

Iekšējās drošības birojs aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu no transportlīdzekļa vadītāja aizturējis divas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas.

Iekšējās drošības birojs izmeklēšanas gaitā noskaidrojis, ka abas satiksmes uzraudzības jomā nodarbinātās Valsts policijas amatpersonas, veicot dienesta pienākumus ceļu satiksmes uzraudzībā, no kāda transportlīdzekļa vadītāja pieprasīja un pieņēma kukuli 100 eiro apmērā, lai likumā noteiktā kārtībā nefiksētu atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Abas Valsts policijas amatpersonas kriminālprocesa ietvaros ir atzītas par aizdomās turētajiem, un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, aizliegums ieņemt noteiktu amatu Valsts policijā.

Izmeklēšanas interesēs papildu informācija šobrīd  netiek sniegta.

Jāatzīmē, ka noziedzīgais nodarījums ticis atklāts, pateicoties sabiedrības ziņošanai. Iekšējās drošības birojs aicina – ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamu Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonu un darbinieku pieļautu likuma pārkāpumu vai negodprātīgu rīcību, nekavējoties informēt Iekšējās drošības biroju, zvanot uz uzticības tālruni 67209055 vai sniedzot informāciju rakstiski uz e-pasta adresi pasts@idb.gov.lv. Iekšējās drošības birojs garantē sniegtās informācijas un tās avota konfidencialitāti un vērš uzmanību, ka likumā ir paredzēta iespēja no kriminālatbildības atbrīvot personu, kura iesaistīta kukuļošanā, ja tā paziņo par notikušo un aktīvi veicina noziedzīgā nodarījuma atklāšanu un izmeklēšanu.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2023. gada pirmajos četros mēnešos kompetences ietvaros ir uzsācis 20 kriminālprocesus un kopumā veicis pirmstiesas izmeklēšanu 87 kriminālprocesos. Šī gada četros mēnešos prokuratūrai nosūtīti 19 kriminālprocesi kriminālvajāšanas uzsākšanai pret 23 Iekšlietu ministrijas padotības iestādēs nodarbinātajiem, trim fiziskām personām, un šo kriminālprocesu ietvaros ir atklāti 42 noziedzīgi nodarījumi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI