DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. februārī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Starptautiskie studenti ieradušies Vidzemes Augstskolā, Valmierā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Uzsākot jauno pavasara semestri, Vidzemes Augstskolā (ViA) uzņemti 4 starptautiskie studenti, kuri no 1. līdz 3. februārim kopā ar saviem mentoriem iepazina augstskolu, Valmieru un viens otru, kopā piedaloties dažādos izzinošos un saliedējošos pasākumos. 

Erasmus+ apmaiņas programmas ietvaros, studijām Vidzemes Augstskolā pavasara semestrī pievienojušās divas meitenes no Armēnijas un divas no Ukrainas. Uz ilgāku laiku ViA ir studenti no iepriekšējā apmaiņu studiju semestra, kā arī tie, kuri šeit ieradušies studēt pilna laika studijās angļu valodā. Nedēļas garumā norisinājās “Welcoming week” (“Iepazīšanās nedēļa”), kā ietvaros tika apmeklētas abas augstskolas ēkas, iepazīta Valmieras apkārtne: studenti viesojās Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā, pastaigājās pa pilsētu, nobaudīja nacionālos latviešu ēdienus, piedalījās saliedējošās spēlēs gan kopmītnēs, gan Valmieras Jauniešu mājā.  

Anastasija no Ukrainas stāsta: “Esmu ļoti priecīga, ka esmu šeit. Katrs šīs nedēļas pasākums ir bijis bagātīgs un daudzveidīgs, bet visvairāk man patika apmeklēt “Valmiera Glass ViA” basketbola spēli. Esmu saņēmusi daudz pozitīvu emociju”. Pablo no Spānijas, kurš septembrī ieradās uz vienu apmaiņas semestri, nolēma palikt ilgāk un aizvadīt pilnu apmaiņas gadu Latvijā. Pablo saka: “Man ir paveicies. Šī ir valsts, kas man ļoti patīk, un es jūtos kā mājās. Pilsētas un mazie ciemati, daba, meži, pavasara un vasaras košais zaļums, kā arī sniegs ziemā, kas liek man atcerēties Astūriju, manas mājas. Latviešu raksturs sākumā šķiet nedaudz šokējošs, bet pēc neilga laika atrodi fantastiskus cilvēkus, kuri vienmēr ir gatavi palīdzēt, cilvēkus, kuri liek pasmieties un galu galā kļūst par īstiem draugiem”. 

Vidzemes Augstskolas Studentu Apvienības Starptautiskā virziena vadītāja Grēta Katrīna Zepa par studentu ierašanos stāsta: “Jaunie apmaiņas studenti ienes dzīvību studentu dzīvē. Visi grib izrādīt apkārtni, iepazīstināt ar Valmieru un pavadīt laiku kopā. Erasmus+ ir lieliska iespēja atrast jaunus draugus, iepazīt jaunu kultūru un izmēģināt, kā tad ir - dzīvot jaunā vietā. Mēs esam priecīgi par katru jauno studentu un arī tiem, kuri izvēlas atgriezties Vidzemes Augstskolā”. 

Vidzemes Augstskolas mācībspēki aktīvi iesaistās Erasmus+ programmā un sadarbojās ar vairāk kā 100 augstskolām visā pasaulē, lai uzņemtu Valmierā apmaiņas studentus, kā arī ViA  studentiem sniegtu iespējas ne tikai doties apmaiņas studijās, bet arī praksē uz sevis izvēlētu valsti un vietu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI