DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

“Rīgas satiksme” rosina veikt izmaiņas 49. autobusa maršrutā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz ar jaunas pieturvietas izveidi Tvaika un Sliežu ielas krustojumā, “Rīgas satiksme” rosina 49. autobusa maršrutu virzienā uz Sarkandaugavu pagarināt līdz jaunizveidotajai pieturvietai. Tāpat tiek ierosināts, ka 49. autobusa maršruts virzienā uz Ķengaragu kursē līdz Višķu ielai. Minētās izmaiņas uzlabos gan 49. autobusa maršruta drošību, gan mazinās maršrutu dublēšanos. Minētie ierosinājumi iesniegti Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijai.

Līdz ar 49. autobusa maršruta pagarināšanu virzienā uz Sarkandaugavu līdz jaunizveidotajai pieturvietai tiks uzlabota 49. autobusa maršruta pieejamība Tvaika ielas un Sliežu ielas krustojuma apkārtnes daudzstāvu dzīvojamo ēku iedzīvotājiem.

Tāpat Sarkandaugavas apkārtnē ierosināts mainīt 49. autobusa maršruta pieturvietas  “MAN TESS” nosaukums uz pieturvietu “Aldaris”, tādējādi abu kustības virzienu netālu esošo pieturu nosaukumi būtu vienādi un sniegs vienotu priekšstatu par pieturu atrašanās vietu.

Izmaiņas ierosināts veikt arī 49. autobusa maršrutā virzienā uz Ķengaragu, organizējot maršruta kustību līdz Višķu ielai. Minētās izmaiņas uzlabotu kopējo satiksmes drošību un 49. autobusa maršruta pasažieru drošību, jo patlaban izbraucot no Rumbulas galapunkta autobusiem jāšķērso abu virzienu brauktuve Maskavas ielā (4 joslas), kas ir augstas bīstamības manevrs un dēļ satiksmes intensitātes bieži izraisa avārijas situācijas, papildus tam arī radot kavējumus maršrutā, jo gaidot iespēju izbraukt tiek pavadītas vairākas minūtes.

Posmā no Dzelzavas ielas un Stirnu ielas krustojuma līdz Rumbulai 49. autobusa maršruts dublējas ar 15. un 31. autobusa maršrutu, attiecīgi pasažieriem, kuri pārvietojas ar 49. autobusa maršrutu no Rumbulas līdz Dzelzavas un Stirnu ielas krustojumam joprojām saglabāsies iespēja sasniegt vēlamo galamērķi bez pārsēšanās.

Savukārt pasažieri no 49.autobusa maršruta posmā no Sarkandaugavas līdz Dzelzavas un Stirnu ielas krustojumam, kuru galamērķis ir Maskavas ielā, posmā pēc krustojuma ar Višķu ielu, varēs nokļūt ar vienu pārsēšanos bez papildus izdevumiem, jo no 2023.g. 2.janvāra līdz ar veiktajām izmaiņām biļešu klāstā, papildus izdevumi saistībā ar pārsēšanos netiks radīti.

Saziņai ar «Rīgas satiksmi» aicinām izmantot informatīvo tālruni 20361862, vai arī sūtīt e-pastu uz info@rigassatiksme.lv. Tāpat ar uzņēmumu var sazināties izmatojot mājas lapā www.rigassatiksme.lv esošo sadaļu «Sazinies ar mums», kurā ikviens elektroniski var iesniegt savu pieteikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI