DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieks Andris Teikmanis Jaunzēlandē panāk vienošanos par ministru vizīšu apmaiņu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē informē:
No 25. līdz 27. martam Latvijas vēstnieks Andris Teikmanis uzturas darba vizītē Jaunzēlandē. Vēstnieka vizītes mērķis ir informēt Jaunzēlandes amatpersonas un sabiedrību par Latvijas prezidentūras prioritātēm un norisi ES Padomē, kā arī pārrunāt divpusējās sadarbības un starptautiskās drošības jautājumus.

Vizītes laikā vēstnieks galvaspilsētā Velingtonā tikās ar Jaunzēlandes Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieku Bedi Koriju (Bede Corry), Darba devēju tirdzniecības kameras pārstāvjiem, Eiropas Savienības (ES) centra vadību, ES delegācijas vadītāju un sniedza preses brīfingu mediju pārstāvjiem. Vēstnieks uzstājās ar lekciju Velingtonas Viktorijas universitātē (Victoria University of Wellington) un atklāja fotoizstādi "Latvija un Jaunzēlande. Viena pasaule" (Latvia – New Zealand, One World). Vēstnieks tikās arī ar latviešu diasporas pārstāvjiem.

Tiekoties ar Jaunzēlandes Ārlietu ministrijas amatpersonām, A. Teikmanis izteica Latvijas vēlmi padziļināt Latvijas un Jaunzēlandes sadarbību, organizējot divpusējās vizītes, kā arī sadarbojoties starptautiskajās organizācijās. Sarunas laikā tika panākta vienošanās par abu valstu ārlietu ministru vizīšu organizēšanu. Tika pārrunāta aktīvāka sadarbība starp Latviju un Jaunzēlandi ekonomikas jomā, kā arī vēstnieks mudināja Jaunzēlandes pusi noslēgt ar Latviju sarunu procesā esošo līgumu par dubulto nodokļu neaplikšanu. Vēstniekam tikās arī ar Okeānijas valstu nodaļas pārstāvjiem, kas sniedza jaunāko informāciju par Vanuatu, kas pirms divām nedēļām piedzīvoja līdz šim lielāko valsti skārušo dabas katastrofu, kurā 90% valsts teritorijas tika izpostīta.

Velingtonas Darba devēju tirdzniecības kamerā tika pārrunāta sadarbība biznesa veicināšanā. Vēstnieks sniedza ieskatu Latvijas ekonomikas attīstībā, informējot  par Latvijas uzņēmēju attiecībā uz Jaunzēlandi, kā arī iepazīstināja ar Latvijā ražotām precēm un sniegtajiem pakalpojumiem pārtikas ražošanas, IKT, nanotehnoloģijas, tūrisma un kokapstrādes jomās. Tika panākta vienošanās par biznesa vizīšu organizēšanas.  

Velingtonas Viktorijas universitātē A.Teikmanis uzrunāja klātesošos par Latvijas prezidentūras ES Padomē prioritātēm un Eiropas drošības izaicinājumiem.

Oklendā vēstniekam plānotas arī tikšanās ar Jaunzēlandes parlamenta pārstāvjiem, tirdzniecības un rūpniecības kameru, pašvaldību un ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvjiem.

Latvijas vēstniecība Apvienotajā Karalistē
 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI