DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijā pirmoreiz notiek ANO pretterorisma novērtēšanas vizīte

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2022. gada 13. līdz 17. oktobrim Rīgā norisinājās Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības Padomes Pretterorisma komitejas izpilddirektorāta (United Nations Counter-Terrorism Committee Executive Directorate) ekspertu līmeņa novērtēšanas vizīte. Šādu vizīšu laikā tiek novērtēta valsts tiesiskā regulējuma bāze, atbildīgo iestāžu savstarpējā koordinācija, starptautiskā sadarbība un reaģēšanas spējas, īstenojot pretterorisma pasākumus, un sniegti ieteikumi terorisma apkarošanas spēju turpmākā attīstībā.

Ārlietu ministrijas Drošības politikas departamenta direktors Raimonds Oškalns, uzrunājot vizītes dalībniekus uzsvēra: “Lai gan terorisma apdraudējuma līmenis Latvijā ir zems, globālās ģeopolitikas pārmaiņas un pieaugošā nestabilitāte ietekmē arī mūs”. Latvija ir attīstījusi normatīvo ietvaru, lai varētu visaptveroši piemērot juridiskos un administratīvos instrumentus pret radikalizāciju, vardarbīgo ekstrēmismu un terorismu. ANO delegācija atzinīgi novērtēja Finanšu izlūkošanas dienestam šogad piešķirto Egmont grupas balvu par izcilu darbu finanšu izlūkošanas jomā.

Šī ir pirmā ANO ekspertu vizīte Latvijā, un tā notiek arī pārējās Baltijas valstīs. Vizītes pirmā daļa attālināti norisinājās pagājušajā gadā no 28. jūnija līdz 2. jūlijam.

ANO delegācijā ir iekļauti arī pārstāvji no ANO Drošības Padomes ISIL un Al-Qaeda Sankciju komitejas, ANO Narkotiku un noziedzības apkarošanas biroja, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas, Eiropas Padomes Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas komitejas Moneyval un Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas.

Vizītes norisi koordinēja Ārlietu ministrija sadarbībā ar Iekšlietu ministriju, Satiksmes ministriju, Finanšu izlūkošanas dienestu un Valsts drošības dienestu, bet tās sagatavošanā un norisē bija iesaistītas gandrīz 20 Latvijas iestādes. Latvijas atbildīgo institūciju paveiktais tiks prezentēts ziņojumā ANO Drošības padomes specializētajai pretterorisma komitejai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI