DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas rīko ikgadējo kampaņu “Atpakaļ uz skolu!”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tuvojoties jaunā mācību gada sākumam, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111 (Uzticības tālrunis) rīko ikgadējo kampaņu “Atpakaļ uz skolu!”. Šogad tā norisināsies no 29. augusta līdz 4. septembrim.

Kampaņas laikā zvanīt un saņemt psihoemocionālu atbalstu īpaši aicināti  bērni un pusaudži, kā arī vecāki, likumiskie pārstāvji, pedagogi un citi interesenti, kuru jautājumi saistīti ar bērniem un jaunā mācību gada sākšanos.

“Skolas gaitu uzsākšana vai atsākšana vienmēr raisa dažādas emocijas gan pašiem bērniem, gan vecākiem un pedagogiem. Tas var būt gan patīkams satraukums un interese, gan bažas vai bailes, ja iepriekšējais mācību gads bijis izaicinājumu pilns un bērnam atstājis rūgtu pēcgaršu. Tieši tādēļ ir svarīgi runāt par to, kas bērnus satrauc, svarīgi atbalstīt, meklēt risinājumus, lai spēcinātu bērna iekšējo resursu sajūtu un palīdzētu skolas vidē justies labi,” norāda VBTAI Ģimeņu ar bērniem atbalsta departamenta direktore Anda Sauļūna.

Lai jaunā mācību gada sākums būtu pēc iespējas vieglāks, Uzticības tālruņa konsultanti sniegs psiholoģisku un informatīvu atbalstu ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, kuru jautājumi saistīti ar bērniem.  Katru gadu Uzticības tālrunis saņem lielu skaitu zvanu no pieaugušajiem – vecākiem, likumiskajiem pārstāvjiem, pedagogiem,  kuriem ir jautājumi vai bažas saistībā ar 1.septembra tuvošanos un bērna gaitām skolā.  

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, kas ir anonīma un darbojas visu diennakti. Darbadienās plkst. 12.00-20.00 ar Uzticības tālruņa speciālistiem iespējams sazināties arī izmantojot tiešsaistes konsultācijas (čats) – čata logs meklējams mājaslapā www.uzticibastalrunis.lv vai bezmaksas mobilajā lietotnē “Uzticības tālrunis”, vai arī vēršoties pēc palīdzības e-pastā – uzticibaspasts116111@bti.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI