DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. martā, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

31. martā tiešraidē varēs sekot semināram par lauksaimniecības skaitīšanas rezultātu ieguldījumu lauksaimniecības attīstībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 31. martā, no pl.13.00 līdz 15.00 notiks tiešsaistes semināra “2020. gada lauksaimniecības skaitīšanas rezultātu ieguldījums lauksaimniecības attīstībā” tiešraide. Semināru rīko Centrālā statistikas pārvalde sadarbībā ar nacionālo informācijas aģentūru LETA, un tiešraide būs skatāma CSP mājaslapā csp.gov.lv/lv/jaunums/LS, CSP Facebook kontā facebook.com/csplatvija, kā arī aģentūras LETA mājaslapā leta.lv .

“Ir noslēdzies apjomīgs divu gadu darba cēliens, kāds notiek vien reizi desmit gados – ir saskaitītas visas Latvijas lauku saimniecības un tajās nodarbinātie, apzināta lauksaimniecībā izmantotās zemes platība un noteikta saimniecību specializācija. Jau pērn aktīvi informējām par provizoriskajiem rezultātiem. Šajā seminārā prezentēsim lauksaimniecības skaitīšanas gala rezultātus, parādot lauksaimniecības strukturālās attīstības nozīmīgākās tendences un iegūto datu augsto kvalitāti,” pauž CSP priekšniece Aija Žīgure.

Semināru atklās Aija Žīgure, Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece un Pārsla Rigonda Krieviņa, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece. Ar lauksaimniecības skaitīšanas rezultātiem iepazīstinās Armands Plāte, CSP Lauksaimniecības un vides statistikas departamenta direktors un Anita Raubena, CSP Lauksaimniecības un vides statistikas departamenta direktora vietniece. Lauksaimniekus pārstāvēs Iveta Grudovska, Zemnieku saeimas eksperte, Guntis Gūtmanis, Lauksaimniecību organizāciju sadarbības padomes valdes loceklis un Gustavs Norkārklis, Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs.

Semināru vadīs Rīgas Stradiņa universitātes docētājs Mārtiņš Daugulis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI