DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. martā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienai veltīti pasākumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienu, 17. martā norisināsies divi Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta organizēti pasākumi par godu Latvijas Centrālās padomes memoranda parakstītājiem.  

Ceturtdien, 17. martā, plkst. 15.30 ikviens interesents ir aicināts uz seansu kinoteātra “Splendid Palace” Mazajā zālē, kur tiks demonstrēta latviešu režisores Dzintras Gekas-Vaskas īsmetrāžas dokumentālā filma “Konstantīns”, kas veltīta Latvijas Centrālās padomes vadītājam un profesoram Konstantīnam Čakstem. Ieeja pasākumā būs bez maksas, uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un lietojot medicīnisko sejas masku vai FFP-2 respiratoru.

Lai apmeklētu šo pasākumu, 15. vai 16. martā no plkst. 17.00 līdz plkst. 21.00 ir jāizņem brīvbiļete kinoteātra “Splendid Palace” kasē vai elektroniski tīmekļvietnē https://www.splendidpalace.lv/lv/movie-ticket-booking/2102. Ieeja pasākumā ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un lietojot medicīnisko sejas masku vai FFP-2 respiratoru.

Savukārt pulksten 18.00 pie Brīvības pieminekļa notiks piemiņas brīdis, klātesošos lūdzot aizdegt un nolikt svecītes par godu Latvijas Centrālās padomes memoranda parakstītājiem. Svecīšu iedegšana 17. martā jau ir kļuvusi par tradīciju, ko aizsāka Latvijas Centrālās padomes piemiņas fonda iniciatīvas grupas ļaudis 2014. gadā. Piemiņas pasākumā uzstāsies arī Rīgas kamerkoris “Ave Sol”.

Atgādinām, ka 17. marts ir noteikts par Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienu, jo Konstantīna Čakstes vadītā Latvijas Centrālā padome 1944. gadā pabeidza parakstu vākšanu memorandam, kurā tautas vārdā tika pieprasīta Latvijas valsts neatkarības faktiskā atjaunošana. Vienlaikus šajā dienā pieminam arī pirmās pretestības grupas PSRS okupācijai 1940. gadā, Latvijas diplomātisko dienestu ārvalstīs un daudzos trimdas darbiniekus Rietumos, kas uzturēja dzīvu Latvijas prasību pēc taisnīguma, Latvijas Centrālo padomi; cilvēkus, kuri izvairījās no mobilizācijas okupācijas varas bruņotajos spēkos un glāba okupācijas varas vajātos cilvēkus, bēgļu pārcēlājus pāri jūrai, nacionālos partizānus un nevardarbīgās pretošanās varoņus, kuri cīnījās par vienu mērķi – 1918. gada 18. novembrī proklamētās Latvijas neatkarības atjaunošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI