DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Pirmsskolas izglītības speciālisti aicināti uz tiešsaistes konferenci

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šo piektdien, 26. novembrī, plkst.11.00 Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) organizē tiešsaistes konferenci “Sadarbība un kvalitāte pirmsskolā”. Konferencē aicinātas piedalīties izglītības iestādes, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas – šo iestāžu vadītāji un vietnieki, kā arī  valstspilsētu un novadu izglītības pārvalžu vadītāji un izglītības speciālisti.

Konferences mērķis ir aktualizēt sadarbības un kvalitātes nozīmi pirmsskolas izglītībā, pilnveidojot pirmsskolas izglītības pedagogu kompetenci izglītības iestādes un izglītojamo ģimeņu sadarbības veidošanā krīzes apstākļos un atbalsta sniegšanā izglītojamo vecākiem. 

Konferenci atklās izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. IZM un Izglītības kvalitātes valsts dienesta speciālisti informēs par aktualitātēm normatīvajā regulējumā un pirmsskolas izglītības vadītāju profesionālās darbības novērtēšanā, kā arī atgādinās svarīgāko par darbinieku testēšanu un epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu. Tāpat klātesošajiem būs iespēja uzzināt par monitoringa izvērtējumu – kā veicies ar pirmsskolas izglītības vadlīniju un kompetencēs balstīta satura īstenošanu pirmsskolas izglītībā 2020./2021. mācību gadā, salīdzinot ar iepriekšējā mācību gada rezultātiem.

Jelgavas pirmsskolas izglītības iestādes “Kamolītis” izglītības psiholoģe, Jelgavas iekļaujošās izglītības atbalsta centra psiholoģe, Skola2030 eksperte Aiga Jankevica konferences dalībniekus aicinās ieklausīties, kā skolotājiem un vecākiem veiksmīgāk izmantot bērnu ar speciālām vajadzībām izvērtēšanas metodiku, savukārt par to, kā pirmsskolas izglītības pedagogam palīdzēt pašam sev un citiem krīzes apstākļos pieredzē dalīsies Artūrs Miksons, psihoterapeits, Rīgas Stradiņa universitātes Psihosomatiskās medicīnas un psihoterapijas katedras docētājs.

Dienas gaitā pirmsskolas izglītības speciālistiem būs iespēja iepazīties arī ar labās pieredzes stāstiem. Rīgas 215. pirmsskolas izglītības iestādes, Mārupes novada pirmsskolas izglītības iestādes “Zeltrīti” un Līvu pirmsskolas izglītības iestādes pārstāvji pastāstīs par izglītības iestādes sadarbības pieredzi Covid-19 pandēmijas apstākļos, par mācību procesa organizāciju un sadarbību āra vidē, kā arī par vecāku un izglītības iestādes sadarbības veiksmes formulu.

Darba kārtībā iekļauti arī vairāki citi pirmsskolas izglītības speciālistiem svarīgi jautājumi – par pirmsskolas mācīšanās konsultantu lomu izglītības kvalitātes stiprināšanai pirmsskolā, par mūzikas nodarbību organizēšanu kompetenču pieejas un Covid-19 apstākļos un citi. Konferences darbu visas dienas garumā moderēs Uģis Joksts.

Ikviens interesents varēs sekot līdzi konferences gaitai IZM Facebook vietnē:  https://www.facebook.com/events/3094832494133753/?ref=newsfeed

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI