DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Atsākas mednieku eksāmeni

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ar 15. novembri Valsts meža dienests atsāk pieņemt topošo mednieku un medību vadītāju pārbaudījumus.

Valsts meža dienests (VMD) atsāk pieņemt mednieku kandidātu teorētisko zināšanu pārbaudījums un praktisko iemaņu pārbaudījums šaušanā, medību vadītāju kandidātu teorētisko zināšanu pārbaudījumus, kā arī pārbaudījums šaušanā ar garstobra-vītņstobra medību šaujamieroci.

VMD klientus apkalpos “zaļajā režīmā”, personām, kuras vēlas kārtot gan teorētisko zināšanu pārbaudījumu, gan praktisko pārbaudījumu, ir jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, tas jāuzrāda kopā ar personu apliecinošu dokumentu (pasi vai eID). Ja persona neuzrādīs sertifikātu, eksāmenu kārtot nebūs iespējams.

No 21. oktobra līdz 14. novembrim topošo mednieku un medību vadītāju pārbaudījumi saistībā ar mājsēdi bija atcelti. Personām, kuras bija pieteikušās pārbaudījumu kārtošanai šajā laika periodā, VMD piedāvā iespēju eksāmenu kārtot tuvākajos to norises datumos, ar katru personu sazinoties individuāli.

Ar aktuālo eksāmenu norises grafiku var iepazīties VMD mājaslapas www.vmd.gov.lv sadaļas “Medības” apakšsadaļā “Mednieku eksaminācija”, izvēloties failu “Mednieku eksāmenu grafiks”.

VMD atgādina, ka turpmāk mednieku teorētisko zināšanu pārbaudījumi notiks elektroniski informācijas sistēmā “Meža valsts reģistrs”. Personai, ierodoties uz eksāmenu, līdzi jābūt rīkam, kas ļauj autentificēties ar portāla Latvija.lv vienotās pieteikšanās moduli, piemēram, internetbankas autentifikācijas rekvizītiem. Ir mainījušās teorētisko eksāmenu norises vietas. Elektroniski mednieku eksamināciju VMD organizē sekojošās vietās:

  • Cesvainē – Dārzu iela 4, Cesvaine, Madonas nov.
  • Daugavpilī - Kr. Valdemāra iela 7, Daugavpils
  • Gulbenē – Pamatu iela 14, Gulbene, LV-4401
  • Inčukalnā – Miera iela 2, Inčukalns, Inčukalna pag., Siguldas nov.
  • Jelgavā – Tērvetes iela 91D, Jelgava
  • Jēkabpilī – Mežrūpnieku iela 2a, Jēkabpils
  • Valmierā – Rīgas iela 40, Valmiera
  • Ventspilī – “Atpūtnieki”, Skaras, Tārgales pag., Ventspils nov.

Šaušanas eksāmenu norises vietas paliek nemainīgas – tie notiks tajās pašās šautuvēs, kurās līdz šim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI