DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Iekšlietu ministrijas poliklīnikā pieejams plašs veselības aprūpes pakalpojumu klāsts iekšlietu nozares darbiniekiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VSIA „Iekšlietu ministrijas poliklīnika” ir ambulatora ārstniecības iestāde, kas nodrošina plaša spektra ambulatoro veselības aprūpi gan iekšlietu dienestu amatpersonām, gan citām pacientu grupām. Arī šobrīd, Covid-19 pandēmijas apstākļos, poliklīnika turpina darbu, nodrošinot pakalpojumu pieejamību iekšlietu nozares amatpersonām un pārējiem pacientiem.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens norāda: Atšķirībā no pagājušā gada pavasara, kad poliklīnikā ambulatoro pakalpojumu pieejamība klātienē tika uz laiku pārtraukta, šobrīd ambulatorie veselības pakalpojumi tiek turpināti un sniegti atbilstoši visām epidemioloģiskās drošības prasībām. Šā brīža apstākļos, atšķirībā no citviet pieejamiem valsts finansētiem ārstniecības pakalpojumiem, Iekšlietu ministrijas poliklīnika strādā, un nozares darbiniekiem ir pieejams plašs veselības pakalpojumu grozs. Tas ir rezultāts sakārtotai sistēmai.  Mēs nepieļaujam, ka iekšlietu nozares darbiniekiem varētu nebūt pieejami kādi veselības aprūpes pakalpojumi. Cilvēki nevar atļauties netikt pie ārsta vai speciālistiem, jo ilgtermiņā tam var būt nopietnas sekas un lieli zaudējumi iekšlietu  nozarei un sabiedrībai kopumā.”

Visi speciālisti, ieskaitot Centrālo medicīniskās ekspertīzes komisiju (CMEK), pieņem apmeklētājus tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Līdz ar to pacientu plūsma tiek regulēta. Arī amatpersonu plūsma, lai izietu obligātās veselības pārbaudes, tiek regulēta. Tāpat ir ieviesta pacientu konsultēšana pa telefonu, cik tas un kādās situācijās ir iespējams. Uz šo brīdi jau divas trešdaļas poliklīnikas darbinieku ir vakcinējušies.

Poliklīnika sniedz gan valsts apmaksātos, gan maksas ambulatoros veselības aprūpes pakalpojumus. Vienlaikus Iekšlietu ministrijas poliklīnikā izveidotā CMEK sertificētu ārstu – ekspertu vadībā veic Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm un amatpersonu kandidātu veselības stāvokļa pārbaudes, tādējādi līdzdarbojoties efektīvas personāla politikas veidošanā  nozarē.

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm spējas pildīt dienesta pienākumus ir tieši saistītas ar katras amatpersonas veselību, kurai normatīvajos aktos noteiktas īpašas prasības. VSIA „Iekšlietu ministrijas poliklīnika” veiktās veselības pārbaudes nodrošina amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm veselības stāvokļa kontroles sistēmu, sākot ar pieņemšanu dienestā, dienesta gaitā un līdz atvaļināšanai no dienesta.  Veicot amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm medicīniskās un psiholoģiskās ekspertīzes, ir izveidota informācijas sistēma par katras amatpersonas veselības stāvokli, kas vienotā informācijas apritē ļauj kontrolēt un operatīvi risināt dažādus jautājumus, kas saistīti ar amatpersonu ārstniecību, rehabilitāciju un dienesta gaitu.

Kopumā Iekšlietu ministrijas poliklīnikā ir nodarbinātas 90 ārstniecības personas. VSIA “Iekšlietu ministrijas poliklīnika” izveidota 1998.gada 1.jūlijā, taču kā ārstniecības iestāde Iekšlietu ministrijas struktūrā tā bija darbojusies jau vairākus gadu desmitus.

Plašāka informācija par pakalpojumu klāstu šeit: https://poliklinika.iem.gov.lv/par-mums/par-polikliniku/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI