DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Par Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktori iecelta Anita Šķinuma

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 8. aprīlī, valdība Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktora amatā apstiprināja Satiksmes ministrijas virzīto amata kandidāti Anitu Šķinumu.

Satiksmes ministra izveidotā konkursa komisija, izvērtējot amata pretendentus atklātajā konkursā uz Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktora amatu, kā piemērotāko kandidāti novērtēja Anitu Šķinumu. Tika novērtēta Šķinumas profesionālā pieredze jūras transporta nozarē, zināšanas par civilās aviācijas, dzelzceļa un jūras transporta nozarēm, starptautiskajiem standartiem transporta negadījumu drošības izmeklēšanas jomā, kā arī līdzšinējā darba pieredze.

No 2014. gada līdz 2021. gadam Anita Šķinuma ieņēma kuģa sardzes stūrmaņa amatu, no 2017. gada līdz 2018. gadam bijusi lektore Latvijas Jūras akadēmijā. Anitai Šķinumai ir profesionālais bakalaura grāds jūras transportā, kas 2014. gadā iegūts Latvijas Jūras akadēmijā.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja direktora amats ir vakants no 2021.gada 1.janvāra. 2020.gada 20.novembrī tika izsludināts atklāts konkurss uz biroja direktora amatu, un 2020.gada 9.decembrī noslēdzās pretendentu pieteikšanās konkursam.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojs ir valsts pārvaldības iestāde, kas strādā Satiksmes ministrijas pārraudzībā. Biroja darbības mērķis ir valsts pārvaldes funkcijas īstenošana civilās aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas jomā, smagu dzelzceļa avāriju un nopietnu negadījumu izmeklēšanas jomā, kā arī jūras negadījumu un incidentu izmeklēšanas jomā.

Birojs sagatavo civilās aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas nobeiguma ziņojumus, dzelzceļa avāriju izmeklēšanas nobeiguma pārskatus, jūras negadījumu un incidentu izmeklēšanas ziņojumus un izstrādā ieteikumus līdzīgu civilās aviācijas nelaimes gadījumu un incidentu, dzelzceļa avāriju un jūras negadījumu un incidentu novēršanai nākotnē. Izmeklēšana nav saistīta ar vainas vai atbildības noteikšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI