DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. martā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Zemes stundā AS “RĪGAS SILTUMS” izslēgs gaismu vairākos objektos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

AS “RĪGAS SILTUMS” šā gada 27.martā laikā no plkst. 20.30 līdz 21.30 piedalīsies globāli lielākajā vides akcijā Zemes stunda un samazinās apgaismojumu četrās siltumcentrālēs, automātiskajā gāzes katlumājā un divās administratīvajās ēkās, tādējādi vēršot sabiedrības uzmanību klimata pārmaiņām un apliecinot uzņēmuma apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai arī ikdienā.

Kuros objektos tiks izslēgta gaisma?

  • SC "Imanta" - ārējais apgaismojums,
  • SC "Ziepniekkalns" - kopējais ārējais un daļēji iekšējais apgaismojums,
  • SC "Vecmīlgrāvis" - ārējais apgaismojums, daļēji iekšējais apgaismojums,
  • SC "Daugavgrīva" - ārējais apgaismojums, daļēji iekšējais apgaismojums,
  • KM Keramikas ielā 2A - ārējais apgaismojums,
  • 1. Tīklu rajons Pildas ielā 43 - ārējais apgaismojums,
  • Dispečeru dienests Cēsu ielā 3A – samazināts iekšējais apgaismojums.

AS “RĪGAS SILTUMS”, īstenojot videi draudzīgu un ilgtspējīgu politiku, arī ikdienā nodrošina taupīgu elektroenerģijas lietošanu, un tā tiek patērēta tikai tik, cik nepieciešams drošas un nepārtrauktas siltumenerģijas ražošanai un pārvadei. Pēdējā gada laikā uzņēmumā ir paveikts liels darbs, nomainot novecojušus gaismas ķermeņus pret jaunām un efektīvām LED spuldzēm, kuras patērē līdz pat 5 reizēm mazāk enerģijas. 

Siltumapgādes uzņēmums kopš 2020.gada jūlija efektīvu elektroenerģijas ražošanu pašpatēriņam uzsācis ar saules paneļiem, kas izvietoti uz Cēsu ielas 3a jumta. Šobrīd uzņēmuma biroja vajadzībām saražotas 12 522 kWh elektroenerģijas, kas ir solis Zaļā biroja attīstībai.

Piedaloties Zemes stundā, sagaidāmais elektroenerģijas patēriņš samazināsies aptuveni par 30 kW. Ikgadējā dalība Zemes stundā ir simbolisks žests, apliecinot, ka AS “RĪGAS SILTUMS” ir svarīga atbildīgas vides politikas īstenošana.

AS “RĪGAS SILTUMS” aicina arī ikvienu iedzīvotāju, uzņēmumu, pašvaldību un organizāciju piedalīties Zemes stundā un izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, apliecinot savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI